0

çok küçükse zarar tabii belli bir yaşa gelmiş işini eline alacak çalışabilecek durumda ise ve ailesinin yanındaysa hem eğitim olur hem kendisini geliştirir geleceği için ailesinin geçimini için parlak bir geleceği olur dinimizde de zaten ergenlik çağına girmişse evlilik olursa iyidir ama bu devirde o kadar şey değişti ki hem normal hem anormal bir durum bunu duruma göre karar bakıp karar vermek lazım

0

küçük yaştaki çocukların evlendirilmesine gerçekten çok karşıyım. küçük yaşta nasıl evlendirebiliyorlar anne-babaları hala anlamış değilim açıkçası.anne babalar artık bence buna bir son vermelilerdir küçük yaşta çocukların evlendirilmesi gerçekten çok yanlıştır. onların küçücük bedeni evlendikten sonraki yaşadıkları süreç gerçekten çok zor bir süreçtir onlar için bence gerçekten çok üzülüyorum onların haline televizyonda birçok kanalda çıkıyor küçük çocukların evlendiriyorlar zorla anne babalar nasıl izin veriyorlar hala anlamış değilim. anne babalarını bence artık evlenmeden önce bence bilinçlenmeleri gerekiyor diye düşünüyorum evlendikten sonra çocukları olduğunda 15 yaşına geldiğinde hemen evlendirme düşüncesinde ver sanki bir şey anlıyorlar eğlendirici tabii ki de başlık parası aldıkları için genellikle çoğu aile o yüzden bazen de evlendiriyorlar küçük yaşta.özellikle de doğuda hala devam etmekte bu durum küçük yaştaki çocukları hala daha evlendiriyorlar ve büyük yaştaki insanlarla evlendiriyorlar daha çok yani çok yazık o kızlara gerçekten artık bir sorun bir çözüm bulunmalıdır. artık günümüzde tabii ki de çok azaldı bu durum genellikle kızlar daha çok karşılıklar için kendi istekleriyle en azından tabii ki de çok yanlış eğlenmeleri ama en azından kendi istekleriyle kaçtıkları için veya evlendikleri için ben hiçbir şekilde bir sorun görmüyorum ama istemeyerek de zorla evlendiriyorlar sanki bir şey anlıyorlar küçük yaşta gerçekten çok kötü bir şey artık bence doğu'da en azından buna bir son verilmelidir diye düşünüyorum.

0

bu gerçekten insanlık dışı bir şey. bazı insanlar çocuklarını küçük yaşlarda evlendirmenin iyi bir şey olduğunu zannediyorlar. ve bu yaptıklarıyla da övünüyorlar. işte ben kızımı şöyle birine verdim diyerek övünüyorlar. aslında yaptıklarının ne kadar yanlış olduğunu bir bilseler kendilerinden utanırlar. okulda olması gereken çocuklar kocaya gidiyor. çocuk daha kendi kıyafetlerini bile yıkayamazken, yemek yapamazken kocaya veriliyor ve bütün bu işleri yapmaları isteniyor. çoğu çocuklar kocaya verildiğinde bile hala oyun oynama isteği içindedirler. ama aile çocuğu bir anda büyük ve olgun bir birey yapmaya çalışıyor. ve karşısındaki erkek de bu daha çocuk bu bir suç diyemiyor ve zevkinin esiri oluyor. çocuklarını küçük yaşta evlendirmeye kalkan aileleri devlet fark etmeli ve çocuklarını o ailelerden almalıdır. çünkü aile o çocukları hak etmiyor dur. çocuğun ne istediğinin hiçbir önemi olmadan kendi istediklerini doğrultan aile o çocuğu hak etmiyor demektir. bence küçük yaşta çocuğunu evlendirmeye kalkan ailelerin ve küçük yaşta olan çocuklarla evlenmeye kalkan insanlar için çok ağır cezalar verilmesi gerekmektedir. ben niğde'de okuyorum ve niğde'nin ismini bilmediğim bir köyü çocuk yaşta ki gelinleri ile ünlü. o köyde çocuklarını herkes küçük yaşta evlendiriyormuş. çocuklar ortaokulu bitirdiği an kocaya veriyorlarmış. biz bunu derste sunum olarak anlatmıştık. gerçekten çok iğrenç bir durum bu durumun önüne bir an önce geçilmesi gerekiyor. yaptıkları bir de marifetmiş gibi gözü kapalıyken verelim gözü açılınca kimseyi beğenmez diye yaptıklarına kılıf uyduruyorlar. bu cahillik de ki insanların bir an önce eğitilmesi gerektiğini düşünüyorum. çocuk yaştaki gelinlere hayır diyorum.

0

küçük yaşta çocukların evlendirilmesi çok acı bir olay bence genelde feodal yapılarda bozukluk bence.ne demek 15-16 yaşında çocukları evlendirmek.daha gelişmemişler, akılları oyunda olan bu yaştakiler bir çok kavramı daha anlamadan evlenmeleri ileride genelikle hüsranla bitiyor.böyle bir karar alan onların anne babaları aslında en büyük sorumlu,devlet sorumlu.bu kafaların değişmesi gerek.bu taşta ki çocukların okulda olması lazım,iyi bir eğitim almaları lazım bence.evlilik daha sonra olmalı

0

bu duruma yeterince karsi birisiyim,ailelerin bu konuda daha da bilgilenmesi gerekli diye dusunuyorum.

0

hem diyecek tonla şey var hem diyecek hiçbir şey yok. orası kelimenin bittiği yer çünkü. evlat sevgisini tatmış bir birey olarak nasıl diyorum nasıl bir anne bir baba evladına karşı bu kadar cani olabiliyor nasıl kıyabiliyor yorumsuz. eski düzen işine geldiği gibi anlaşılıp uydurulmuş töre yani uydurulmuş şeriat esintisi bunlar ve geçmişte kız çocuğunu süsleyip de toprağa gömenlerin yeni nesil sürümü olarak kabul ediyorum bu bağnaz kafayı. dilerim beynindeki örümcek ağlarını temizlemeye vesile olacak birşeyler çıkar karşılarına çıksın artık!! basına yansımayan bize kadar ulaşmayan neler var bir bilseniz ilk geceye dayanamayan ölen çocuk kadınlar ilk doğumda dayanamayıp ölen daha reşit olmaya bile yılları olan çocuk anneler ve bunları seve seve yapmaya devam eden koca koca iğrenç herifler bence pedofili hastalığı adı altında yapılan sapıklığın bir türü bu.

0

kötü bakıyorum hemde oldukça kötü bakıyorum küçücük yaştakı cocukları kaç yasında babaları yaşında adamlarla evlendırıyorlar ama artık o şımdı o kural kalktı eskıdendı ve oldıukça sinir bozucu yani önceden başlık parası gibi benzeri şeyler alınıyordu 40 yaşındakı adama 15 yaşında daha küçük kız çoçuguyla evlendırıyorlardı çoçuklar daha ne biliyorlarda evlendırıyorlarsa ama işte elımızde kalmasın başımıza kalmasın dıye evlendırıyorlardı ben bu olaya çok kötü bakıyorum ve hiç iç açıcı değil kesinlikle ve kesinlikle gerçekten çok boş yani benım pek hoşuma gitmiyor açıkcası öyle söylenebilir artık yasamız büyüdü ve artık öyle bı kural kalktı ve artık reşit yaşından sonra kadın isterse oluyor 18 yaş altı kesınlıksız bır şekılde olmuyor önceden böyle yapan insanlara ne demeli hiç bilmiyorum.