0

genelde çay içiyorum ama ara sıra kahve de içiyorum ama çayı da seviyorum kahveyide ama bizim ülkece en çok tükettiğimiz içecek çay bence

0

çay içmekte güzel kahve içmekte insanları bir araya getiren cafeler çoğaldı öğrenciler takılıyor yada iş çıkışı çalışanlar bir mola veriyorlar

0

ne çay ne kahve fakat illa da cevap vermem gerekirse kahve diyorum.

1

çay her duruma eşlik eder ve favori içecek sıralamam da sudan bile önce geliyor neredeyse. çok fazla tüketiyorum o yüzden çay, ama kahvenin yeri de ayrıdır tabi ki.

0

insanlarımızı nereden vuracaklarını cok iyi biliyorlar. ınsanlarımız usengec oldugu ıcın yapamadıgı kahveyı dısarıda bırı ayagına getırınce mutlu oluyor. ınsanlar aynı zamanda gösterişçi, insanımız gösterisçi. o kahvelere o kadar para verıp paylasıp gosterıs yapacaklar. kahve yapmaya usenen ınsanlar bu yuzden uzak olan cafelere gidip bir fotograf ıcın onca para oduyorlar. ve ınsanımız kendını ustun gorme cabasında ve garson yada baska biri tarafından hızmet gorunce egolarını tazelıyorlar. bunun karsılıgında para verıyolar. sacmalıgın danıskası bence. inasnımız bırkac ozellıgını atmadıkca degisik yollarda para harcamaya devam edecektır . cafe ortamı buna ornektır.

0

gençlikten kaynaklı yayılıyor. zaten kahve kültürü çok eskiden gelen bir kültür bizde. bırakılması da zor haliyle.

0

çay içmek derim. kalabalık ortamların efsane içeceği, samimiyetin içeceğidir çay.

0

ikisi de iyi güzel içecekler severim kahfe fazla içmek yasak tansiyon yükseltir kalan çay oluyor

0

cay daha kryifli ya. her ortami senlendirebilir. ortamin nese kakynagidir cay.

0

kahve her saat içilecek birşey değil o yüzden çay daha çok tüketiliyor ama kahvenin keyfini de asla vermiyor. coffelerde kahvenin dışında da birçok içecekler bulunuyor amaçları kahve satmak değil. insanların dışardaki zamanlarını mekanlarında geçirmesi amaçlanıyor o zihniyette.

0

çay daha keyifli bizim içeceğimiz çaydır.

0

geniş bir zamanım varsa ve sohbet koyu ve keyifliyse tercihim kahve, hatta türk kahvesi olur aksi halde tercihim çsy yönünde oluyor.aslında çay ve kahve kültürümüz çok eskilere dayanır bizim ve bunun sürmesi gayet normal.

0

ikisi de kafein ve tein denen etkin maddeler içerdikleri için keyiften çok bir bağımlılık yapıyorlar. bundan kaynaklı bu kadar yayılım sağlıyorlar.

0

çay içmek daha keyifli türk toplumu olarak çayı daha çok seviyoruz