0

fatih sultan mehmet tarafından 1453 yılında fethedilmiştir.

0

istanbul, yani diğer adıyla constantinopolis, 1453 yılında osmanlı padişahı fatih sultan mehmet tarafından fethedilmiştir. istanbulun surları neredeyse geçilmez olduğu için bir çok defa farklı kişiler tarafından kusatilmasin rağmen bir türlü ele geçirilememiştir. ancak fatih sultan mehmet gemilerini karadan yürüterek surlara daha çok yaklaşmış ve klasiğin dışında ürettirdiği toplar sayesinde istanbul surlarını aşmıştır ve istanbulu fethedip bir müslüman kenti yapmıştır.

0

istanbul 1453 yılında fatih sultan mehmet han hazretleri tarafından fethedilmiştir bu fetih ile ortaçağ sona ermiş yeni çağ başlamıştır fatih sultan mehmet han 18 yasinda bu fetihi basarmistir

0

istanbul'un fethi 1453 yılının mayıs ayında fatih sultan mehmet önderliğinde orduyla birlikte osmanlı devletinin bizansı yıkmasıdır. bu olay sonucunda dünyada yeni bir çağ başlamıştır. osmanlının başkenti istanbul olmuştur.

0

istanbul 1453 yılında fatih sultan mehmet han haztetleri tarafından fethedilmiştir. bu fetih ile ortaçağ sona ermiş, yeni çağ başlamıştır.