0

icine birazcik su ve biraz sirke koyup yaklasik 20-25 dakika kaynatiyorm ve tertemiz oluyor

0

ben caydanliktaki kireclemeyi korec sökücüylee twmizliyorum amaa dahaa farkli yolarridaa varr bu nun

0

antalya'nın markası porçöz kirece karşı kullanılabilecek en iyi üründür.

0

kireçlenen çaydanlıklara limon tuzuyla su doldurarak kaynatıp biraz da soğuyana kadar beklettimmi temizleniyor çaydanlıklar.

0

bunun bir çok yolu olmakla beraber en çok kullanılan yöntem kimyasal temizleyici olarak porçöz kullanmaktır.. fakat limon tuzuyla da temizlenebilir..

0

en basit yöntem çaydanlığın içine sirke dökerek bekletmek. asitli bir madde olduğu için kireci sökecektir. diğer maddelerden en önemli farkı organik bir madde olmasıdır. kalıntıları kesinlikle sağlığa zararlı değildir.

özellikle elma sirkesi antioksidandır ve asit oranı düşüktür. midenin ph derecesinin ayarlanmasında faydalıdır ve göbek yağlarının yakılmasında etkilidir. tüm bu sebeplerden dolayı kesinlikle en sağlıklı yöntemdir.

posçöz kesinlikle kullanılmamalıdır. kalıntıları insan sağlığına zararlıdır. özellikle mide ve bağırsaklara çok zararlıdır.

yağ çözücü adı altında satılan temizlik malzemeleri kireci söker ama resmen zehir oldukları için çaydanlıkta kullanılmamaları gerekir.

mümkünse kireci bir tel fırça veya çeşitli bulaşık telleriyle temizlemek gerekir. bununla tam olarak başarılamıyorsa, sirke tercih edilmeli.

0

limon tuzuyla temizliyorum ben çok güzel çıkıyor çaydanlığın içine bir poşet limon suyunu döküp içine suyu doldurduktan sonr kaynaması için bırakıyorum ocakta kaynadıktan sonra bulaşık süngeri ve deterjanla temizliyorum.

0

benim bildigim sicak su ve cif ile temizleniyordu