0

çok alternatif vardır,
sirkeli suda bir gün bekletin,sonra ovarak temizlenirse kireç temizlenecektir.
sirke ile kireç birbirine zıttır,sirke kirecin özelliğini bozarak,bloke eder.

0

bunun için evde doğal yöntemler kullanabilirsiniz. kireçlenmiş çaydanlığın içinde sirke ve limon tuzu kaynatırsanız kireci anında yok edecektir. bunun dışında kimyasal kullanımını önermiyorum. çünkü metal ile reaksiyona geçip zararlı maddelerin çaydanlığa geçmesine sebep oluyor.

0

ben onun için porçöz kullanıyorum sağlıklımı değilmi hiç bir fikrim yok fakat zaman almıyor hemen temizliyor ama kullanırkenn dikkat edilmesi lazım cilde temas etmemesi gerekir çünkü deriyi yakar

0

benim annem temizliyor onu genelde.kireç sökücü kullanıyor bunun için.

0

sert su yani magnezyum iyonunun fazlalığı kirecin sebebi bundan kurtulmak için genelde büyükler kireç çözücü kullanıyorlar

0

bende bu sorundan muzdarip oldugum icin geldim valla cevapları okumaya. malum ulkemizde sular kirecli baya.

0

çaydanlıktaki kireçlerin bir sebebi günümüzde suların kireçli olmasından dolayı kaynaklanıyor ve su çok kaynadıkça çaydanlığın içi daha da kireç almaya başlıyor o zaman gittikçe çaydanlığın içinde bir kere karalamaya başlıyor ve kirecin yok olması için sadece elimizde olan kireç çözücü kullanıyoruz eğer 3 gün bir çaydanlıkta kireç çözücü kullanmazsak çaydanlıkta çay içilen yer ve o çaydanlığın içindeki kireç çaya bulaşıyor.

0

ülkemizde çoğu suyumuz maalesef kireçli ve bu kireçli sular zamanla çaydanlıklarda belli bir tortu ve kireçlenme yapmakta.zaman içerisinde bu içmiş olduğumuz çayın kalitesini de düşürüyor o yüzden belli aralıklarla çaydanlık içerisindeki kireçleri temizlemek damak tadı için önem arz ediyor. bu konuda ki benim kullanmış olduğum yöntem çaydanlığın içerisine bir miktar limon tuzu veyahutta limon dilimleyip çaydanlığı yaklaşık on 15 dakika civarı limon tuzu ve veyahutta limonla birlikte kaynatmak oluşan kireç lekelerini ve tortuları temizleyip çaydanlığın içerisinin pırıl pırıl olmasını sağlamakta. bu hem doğal ve organik olduğu için ve herhangi bir kimyasal madde kullanılmadığı için herkese önerebileceğim bir yöntem.

0

çaydanlıkta kaynayan sular zamanla çaydanlık içerisinde kirece ve tortulanmaya sebep olmaktadır. çaydanlıktaki kireci sökmek için kireç çözücü kullanılabilir. kireç çözücüden hariç kullanılabilecek bazı yöntemler vardır. bu yöntemler şunlardır:
-çaydanlığın içerisine karbonat koyup telle ovmak.
- çaydanlığı limon tuzu veya limon dilimleri koyarak kaynatmak.
- limon ve karbonatı çaydanlığın içerisine koyarak suyu kaynatmak.
- çaydanlığın içerisine su ve sirke koyarak kaynatmak.
bunlar kireci sökmektedir.