0

avrupa liglerini seyir zevki açısından sıraya koyacak olursak ilk 3 e girebilecek bir lig olduğunu sanmıyorum. çünkü belli başlı takımlar var ve hep bu takımlar liderlik için yarışıyor. bizim ligimiz bu lige göre bence daha zevkli.
ancak kalite olarak ve oynanan futbolun akıcılığı bakımından bizim ligimizden kat ve kat kaliteli bir lig olduğu açıkça belli.
avrupa ligleri sıralaması yapacak olursam 3. sırada olacak lig bu ligdir...

0

almanya bundesliga'da bir çok yıldız futbolcu da top koşturan isimler, thomas muller,robert lewandowski,thiago alcantara,arjen robben,franck ribery,mario gotze, marco reus gibi ünlü futbolcular bu ligi daha da güzel ve hoş kılıyor göze.

0

almanya bundesliga takımlarının futbol maçları acaip zevkli ve heyecanlı oluyor, hayatımda 2000'li yıllarında edin dzeko ve grafite'nin yer aldığı forvet hattına sahip wolfsburg'un yaşadığı şampiyonluğu hayatta unutmam unutamam unutmak mümkün değil bir kere.o sezon çok iyi hatırlıyorum wolfsburg kendi evinde bayern münih ile karşılaşmış ve sahadan da 5-1'lik farklı skorla galip ayrılmıştı, o gün o maçta bu iki isim şov yapmıştı.bayern münih ligin en çok şampiyonluğu bulunan takımı 28 kez ve bu sezon da o şampiyonluğa çok daha yakın, ligde her sene şampiyonluğun da en büyük favorisi bayern münih zaten ve bayern münih bir oyuncu parlasın ligde , alıyor onu hemen yine de hangi takımın nasıl bir futbol oynayacağını önceden bilemiyoruz mesela örnek verecek olursak bu sezon schalke 04 istenilen düzeyde futbol oynamıyor ama şampiyonluk mücadelesi veren borussia dortmund'u signal iduna parkta 4-2 yendi ve rakibine çelme taktı.böyle sürprize açık maçlar çok oluyor, bayern münih'de sezonun ilk yarısında monchengladbach takımına taraftarı önünde 3-0 yenilmişti ama deplasmanında da farklı yenmişti.son yıllarda bayern münih ve borussia dortmund arasında şampiyonluk mücadelesi veriliyor ama bu ligin kalitesi her daim yükseklerde, taraftarlar da maçlara yoğun ilgi gösteriyor ve bu takım küme düşmeyi haftalar öncesi garantilemiş tribünlere aitse.almanya bundesliga avrupa'nın ve dünyanın önde gelen sayılı liglerinden, frankfurt bu sezon uefa avrupa ligi yarı finalinde penaltılarla chelsea'ye yenilmişti ve belki de final oynayacaktı.

0

almanya bundesliga ligi'nde bakıldığı zaman aslında gerçekten değerlikleri bakarak çok farklılık gösterdiğini söylemek daha doğru olduğunu düşünüyorum. çünkü oynadıkları oyun gerçekten her zaman muhteşem olduğunu söyleyebilirim ve gerçekten de her zaman izlemeyi ve heyecan verici bir şekilde televizyon karşısında beklediğimi doğru söylemek isterim. çünkü bizim liglere bakarak gerçekten almanya bundesliga ligi gerçekten bizim için her zaman bir farklı bir konum yerinde yer aldığını tahmin edebiliyorum. çünkü göre biliyoruz ki gerçekten oynadıkları oyun bizimdi k bakarak gerçekten de efsane bir oyuna işleri ve hızlı bir oynayış stilleri var. özellikle bayern münih dortmund ve schalke 04 gibi takımlar gerçekten efsane takımlardır. genellikle her zaman izlemeyi ve maçlarını kaçırmamaya özen gösteriyorum çünkü almanya bundesliga ligi diger yerlere bakarak gerçekten her zaman daha heyecanlı ve bol gollü geçtiklerini söylemek daha doğru olur gibime geliyor. özellikle almanya bundesliga ligi'ndeki oyuncuların genellikle kaliteli oyuncular olduklarını söylemek mümkün ve şık hareketlerle ve mükemmel golleri ile bizleri ekran etkilediklerini her zaman görebilirsiniz. almanya bundesliga ligi ekipleri her zaman avrupa'da büyük başarı elde ettiklerini söyleyebiliriz ve gerçekten değil her zaman kupa ile döndüklerinde söylemek daha doğru olur diye düşünüyorum. çünkü göre biliyoruz ki bizdeki futbol zevki farklı almanya'daki futbol zevki farklı olduğunu görebilmekteyiz. çünkü almanya'daki futbol gerçekten her zaman ve her yerde izlenebilecek bir futbol olduğunu söylemek doğru olur diye düşünüyorum. özellikle avrupa maçlarında gerçekten de almanya ekipleri her zaman iyi bir performans sergiledikleri gibi her zaman da iyi bir oyun oynuyorlar ve her maçlarına genel olarak da gol bularak sağdan ayrıldıklarını söylemek isterim. bunun için genellikle maçlarını takip etmeye çalışırım ve takımlarında takipçisiyim açıkçası. özellikle bayern münih takımı şu anda ligde lider bir şekilde gidiyor ve gerçekten düşük performans konusunda hepsinden üstün olduğunu düşünüyorum ve bu senede bir ihtimalle şampiyonluğa bir adım önde olduğunu görebilmekteyiz hepimiz. inşallah bu şekilde almanya bundesliga ligi devam eder ve hiçbir şekilde bu hızını kesmeye gideceğini tahmin ediyorum ve hiçbir zaman sıkılmadan izlerim inşallah. büyük ölçüde büyük transferlerin almanya liginde olduğunu söylemek çok doğru olur çünkü oynadıkları oyunun adı kadrolarının tanınmış isimleri ile almanya'da olmaları her zaman daha da keyif verici bir hale geldiğini söylemek çok doğru olur. almanya'daki takımların taraftarlarına baktığımız zaman gerçekten de mükemmel taraftar gruplarına sahip olduklarını ve hiçbir maç yalnız bırakmadıklarını söyleyebiliriz tam bir futbol ilgi daha çok olur ve daha da izlenme ve daha da yetenekli oyuncuları izleme şansımız olabileceğini tahmin ediyorum çünkü almanya ligi'ndeki ekipler genel olarak ünlü oyuncuları almaya özen gösteriyorlar ve belli miktarda da bedel ödeyerek bunu

0

almanya bundesliga ligi ne bakıldığı zaman aslında gerçekten keyif verici bir lig olduğunu söylemek çok zor olur. genel olarak televizyonda ya da internette izlediğim zamanlarda gerçekten her maçları bol gollü geçtiğini ve çok pozisyon içeren bir maç olduğunu görebiliyorum. onun için de aslında genel olarak takımların ne kadar yetenekli ve kadroları ne kadar sağlam olduğunu söylemek çok doğru olur benim için. görebiliyoruz ki özellikle bayern münih ve dortmund takımları gerçekten kadro yapılarına baktığımız zaman çok yeterli olduğunu ve kaliteli oyuncular ile dolu bir takım halindeler. bunun için de aslında diğer takımların da biraz daha kaliteli olması halinde gerçekten dünyanın bir numaralı haline gelmesini çok doğru olur. aslında şu anda ligde tek başına devam eden bir takım var karşımızda bana göre. bayern münih özellikle her sene üst üste kupayı almaya devam ediyor ve gerçekten de bu sene artık dur diyebilecek bir ekip yok bana göre yine. onun için de diğer takımların biraz daha toparlanması ve kadrolarını daha çok genişletmesi lazım diye düşünüyorum. özellikle maddi konuda takımların gelişmesi biraz zaman alabilir ama bunun biraz da olsun taraftarlarını da katkılarıyla toplanabilecek ve daha sağlam bir takımda çıkabilecek yapıya sahip olduklarını düşünüyorum. onun için de aslında yönetimin bir el koyması lazım ve bilet fiyatlarının biraz daha artması ya da taraftarlardan gönüllü olanlar belli bir miktarda katkı verebilmeleri gerektiğini düşünüyorum. almanya ekiplerine baktığımız zaman avrupa'da büyük bir iş başardıklarını görebiliriz. çünkü diğer ülkelerdeki takımlardan daha çok üst düzeyde olduklarını söylemek çok doğru olur. tabii ki her takım avrupa ligi'ne giden takım yani başarısı iyi olabiliyor ama belli bir yere kadar gidebiliyor. bunu tabii ki her takımın başarmasını bekleyemeyiz çünkü her takım aynı kadroya sahip olmadığı için ve aynı performansa sahip olmadığı için elimden geldiği kadarıyla ilerlemeye çalışıyor. görüyoruz ki bayern münih kaç sene şampiyonlar ligi kupasını almış ve hala da almaya çalışan bir ekip. çünkü kadrosu genel olarak belli bir düzeyde devam eden ve her sene yetenekli oyuncuları transfer eden ve o transferlerinde genel olarak üç dört yıl kadar takımda oynadıklarını görebilmekteyiz. bunu sürekli takım halinde tutabilecek ve takıma tamamen alıştırmak için belli bir miktar ve belli bir antrenman süreci geçirdiklerini söyleyebiliriz. bu bazı takımlar için hiç kolay olmadığını söylemek daha doğru olur. inşallah ilerleyen zamanlarda daha çok kaliteli yerlere gelebilecek takımdan ne olduğunu söyleyebiliriz almanya bundesliga ligi'nde. bunu zamanla aşabilecek takımlar var ve şu anda orta düzeyde devam edebiliyorlar ama ilerleyen zamanlarda kadroları tamamen genişletirseler eğer çok iyi performanslar sevgiliye bilecekler diye tahmin ediyorum. almanya bundesliga ligi takımlara baktığımız zaman taraftarları gerçekten her maç statlarda ve gerçekten her hafta genellikle belli başlı maçlarını kaçırmamaya çalışıyorum çünkü

0

almanya bundesliga ligi istenildiği gibi başladı diyebilirim aslında. oynadıkları oyun gerçekten kaliteli bir oyun olduğunu söylemek mümkün. genellikle bütün maçlarında bol gollü geçtiğini görebiliyoruz. ve bu da tabii ki doğal olarak izleyici sayısını çok arttırmış durumda. her seneki gibi bayern münih yine güzel bir başlangıç yaptığını görebiliyorum. takımda tabii ki eksikler olduğunu görebilmek mümkün. geçen senelere baktığımız zaman şu anda bayern münih'in beraberlik dahi almamış olması lazımdı. ama tabii doğal olarak futbol içinde olabilecek şeyler bunlar. almanya ekipleri avrupa'da istenilen sonuçları pek fazla veremiyor gibi geliyor. avrupa'da tek oynayabilecekleri takım büyük ihtimalle o da bayern münih takımıdır. bayern münih ilerleyen haftalarda büyük ihtimalle araya açarak tan koparacak ve zafere uzanacağını düşünüyorum.

0

her maçı olmasada arada sırada seyir zevki yüksek maçlar oluyor takım oalrak da bayern münih bu sezon biraz kötü başlasa da tecrübesi ile yine ipi gögüsleyecek olarak düşünüyorum