0

spor toto süper lig hakkında artık iyi şeyler düşünmüyorum, uefa finansal fair play kıskacında olan takımlarımız olduğundan yukarıda ki takımlarla ile aşağıdaki takımların arasında ki makas ağzı kapanıyor giderek ve takımlar arasında ki mücadele kızışıyor git gide.galatasaray beşiktaş ve fenerbahçe'nin durumları zorlaşıyor, transfer de yapamıyorlar oyuncu satamadan.durum daha da kötüye gidicek zamanla da düştüğümüz hallere üzülmekten başka bir şey yapamayacaklar

0

türkiye ligi eskisi gibi zevkli bir lig değildir. özellikle bu sene var sistemi geldiğinden sonra çoğu maç heyecanını kaybetmiştir. bana göre var sistemi kesinlikle gelmemeliydi.çünkü bazı takımlara kesinlikle yaramadı.ve her maç var sistemi yüzünden ya gol yiyor ya da atılıyor hiç gelmeseydi daha mantıklı olurdu diye düşünüyorum. süper lig'de bana kalırsa bu senenin şampiyonu başakşehir olacaktır. çünkü başakşehir kadro kalitesi olarak diğer takımlardan kesinlikle bir iki adım öndedir.daha sonra beşiktaş 2 olur diyorum. çünkü beşiktaş bu sene iyi bir futbol oynamadı.ancak daha sonra toparlanıp ankaragücü ve galatasaray derbisini kazandıktan sonra moral geldi. özellikle oyuncular kendisini toparladı ve galibiyet serisine başladı. fenerbahçe'ye gelecek olursam eğer,fenerbahçe'nin durumu ortada kesinlikle bir türk hoca gelmeden bu takım düzelmeyecek'tir.şuan ersun yanal ile görüşmeler devam ediyor. umarım ersun yanal teklifi kabul eder ve fenerbahçe'nin başına tekrar gelir şampiyonluk istemiyoruz. kendisinden bizi ilk beşe sokması yeterlidir. en azından biraz olsun gerçek fenerbahçe'yi izleriz diye düşünüyorum.

0

türkiye futbol ligi'ne bakıldığı zaman aslında gerçekten birliklere bakarak çok kötü bir lig olduğunu açıkçası hepimiz biliyoruz. çünkü diğer takımlara baktığımız zaman gerçekten oynadıkları oyun çok farklı bizim ligdeki oyun çok farklı geliyor bana. bizimle tabii ki belli başlı zevk aldığımız birlig ama avrupa'daki takımlara baktığımız zaman gerçekten bizim ligimizde ki takımlara pek fazla iş yapamayacak kadrolara sahip olduğunu söyleyebiliriz. çünkü türkiye'deki kadrolarda gerçekten oyuncu kalitesi çok düşük olduğunu görüyoruz ve yetenekli bir oyuncuların olduğunu söylemek çok güç. bunu tabii ki maddi konularla da alakası olduğunu söylemek mümkün ama gerçekten şu andaki bu seneki özellikle lig gerçekten çok zevksiz birlig geliyor bana.bunun için aslında maddi konu olarak üst taraflardan desteklenmesi lazım da iyi transferler yapmamız lazım mı özellikle de ismi tanınmış oyuncular bu dünyaya geldiği sürece iyi maçlar ve iyi gollü maçlar görmemiz çok mümkün olacağını düşünüyorum. ama bunu da tabii ki bir anda olmasını bekleyemeyiz önümüzdeki yıllar artık türkiye ligi'nin daha çok gelişmesi ve dünyaya kendisini tamamen duyurması gerektiğini düşünüyorum. bu sene gerçekten fenerbahçe'nin de tamamen altta kalması ile beşiktaş'ın olsun galatasaray'ın olsun performanslarını gerçekten hiç hiç beğenmiyorum. çünkü ellerindeki kadro zaten belli başlı berbat bir konumda bana göre. bunun gelişebilmesi için dediğimiz gibi maddi konulardan ve üst taraflardan büyük bir destek gelmesi lazım en kötü de taraftarların belli başlı yatırımlar yapması lazım diye düşünüyorum takım adına. aslında bilet gelirlerinin büyük bir ölçüde ki payı transferleri ayırması gerektiğini ve yetenekli oyuncuları almaları gerektiğini düşünüyorum. bunu yapmaz o kadar da güç değil aslında ama tabii ki birazcık maddi sıkıntı yaşamanın nedeni de oyunculara paraların yakıldığı zaman maddi konuda kötü durumlar yaşayabiliyorlar. bunu bir an önce atlatmamız lazım diye düşünüyorum ve tamamen kendimizi biraz daha düzeltmeye yönelik birlig haline getirmemiz gerektiğini söylemeliyim. bakıldığı zaman şu anda avrupa ligi'ndeki takımlarımız gerçekten yarı yarıya oranda fena gitmiyor gibi gözüküyor şu anda. ama tabii ki bu da bir üst turla kuvvetli takımların gelmesi halinde gerçekten eğlenebilecekleri tahmin ediyorum. tabii ki bunun nedeni kadroların tamamen gelişmesi ile alakalı. bunun için eğer üst turlara çıkmaları halinde bana göre yarı döneme girecekler ve o yarı dönem içerisinde büyük transferler yapmaları gerekiyor ve o gururlardan birini türkiye yaş atmaları için büyük maddi anlamda sıkıntı içerisine girmeleri gerektiğini düşünüyorum. inşallah takımlarımız büyük bir başarı elde eder ve avrupa'da bizim türkiye'yi tamamen dünyaya tanıtacak bir kupa şeklinde alırlar ve bizlere bu gururu yaşatacaklarına inanmak istiyorum açıkçası. çünkü gönül her zaman genellikle binşallah türk takımlarımız gerçekten büyük bir performans sergilerler birliğimizi zevkli bir hale gelecektir ilk yarı döneminden sonra.

0

bu yol süperlik anadolu takımlarının güçlenmesi ile birlikte daha da rekabetçi hale gelmiştir büyüklerin yaşadıkları aksiliklerle birlikte anadolu takımlarının şampiyon olma şansı da artmıştır

0

turkcell süper ligi şu anda diğer avrupa liglerine bakarak zevksiz geçtiğini söyleyebilirim. şampiyonluk yarışındaki bütün takımlar genel olarak puan kaybediyor ve yeniliyor. zaten şu anda fenerbahçe kulübü gerçekten şampiyonluğa havlu atmış takımlardan biri. 3 büyükler bir takım eksik oldu mu ligin tadı çıkmıyor. bu yüzden bu seneki şampiyonluk gerçekten pek fazla sevindirici olmayacak. büyük ihtimalle bu sene de galatasaray şampiyon olacak gibi duruyor. oynadığı oyun bence güzel ama görüyoruz ki galatasaray'da dertler bitmiyor. özellikle sakatlık bölümünde galatasaray yarı dönem ne kadar büyük sıkıntılar yaşayacak ve puan kayıpları üst üste gelecek diye düşünüyorum. bu yüzden galatasaray yarı döneme kadar ne kadar puan toplayabilirsek kar diye düşünüyorum.

0

bence şu an için iyi gitmiyor geçmis senelere göre daha heyecansız golsüz gidiyor fenerbahçe yarısın içinde olmadığı için bence ligde zevksiz gidiyor fenerbahçe toparlanıp bu yarışın içine girerse eğer lige heyecan gelir.