0

eğer kıyafet alacaksan bulunduğun mevsimin sonunda alışveriş yap. daha ucuz oluyor. sonra elektronik ürün alacaksan eğer internetten araştırmalısın. siteleri karşılaştırmalısın. ona göre alışveriş yapmalısın. bazı işyerleri ucuza malzeme sayıyor. onlara girip bakmalısın.

0

ilk baslarda alisveris yaptigin siteler varsa muhakkak kampanyalarini takip et. kampanyalarindaki urunlerin fiyatlarini muhakkak karsilastir. ozel gunlerde, kurulus yil dönümlerinde indirim yapan siteler mevcut. onlari takip edebilirsin. ondan ziyade bugunlerde baya konusu olan efsane cuma olayi. ama soyle bir durum da var gecdnlerde n11.com'un 11 kasimda kurulus ilina ozel indirim kampanyasi oldu biliyorsunuz... o indirim zamaninda bazi urunlerde indirim yapacaklari yerde ustune daha da fiyat kondurmuslar. o yuzden urunun piyasa fiyatini cok iyi bilmek gerekiyor. markrt alisverislerinde de cok sık aktüel takip ediyorum ben. marketler zaten bana yakin oldugu icin cogu cok rahatlikla hem takip edip hem de cok rahatlikla gidip alabiliyorum mesela.

0

her şeyden önce iyi bir pazar araştırması yapmamız gerekir. alacağımız ürünlerin nerede ne kadara satıldığını bilirsek nereden alışveriş yapacağımızı da iyi biliriz. ayrıca birbirinin muadili olabilecek ürünleri de araştırıp fiyatlarına bakmakta fayda vardır. bazen aynı amaca hizmet edecek ve aynı derecede işimize yarayacak iki ürün arasında önemli bir fiyat farkı olabiliyor.

bu karşılaştırmaları yapabileceğimiz bir internet ortamı var ve işimizi kolaylaştırıyor. kıymetini bilmek lazım bu imkanın. hatta bazen yabancı sitelerden alışveriş yapmak bile düşünülebilir internet üzerinden. eğer acil ihtiyacımız yoksa bu seçenek değerlendirilebilir.

ayrıca bazı ürünlerin fabrika satış mağazaları olabiliyor. veya yine internet sitesinden aavantajlı satışlaar yapabiliyorlar. bu yerleri ve siteleri öğrenip takip etmek de ucuz ve kaliteli ürüne ulaşma imkanı verir. özellikle giyim konusunda yurt dışına fason üretim yapan yerler çok ülkemizde. yarı fiyatından bile uyguna alabiliyorsunuz. araştırmacı ruhunuzu ortaya çıkarın yeter ki... :)

yine mağazaların ve internet sitelerinin belli zamanlarda yaptığı indirimler oluyor. mesela 23 kasımda efsane indirim var diye bangır bangır bağırıyor bugünlerde bir alışveriş sitesi. bakmadan geçmemek lazım. özellikle telefon, bilgisayar gibi yüksek fiyatlı ihtiyaçları böyle zamanlarda alıp fırsatları değerlendirmek iyi bir kazanç sağlayabilir bize.

gıda konusunda da direkt üreticiden alışveriş yapmaya çalışaabiliriz. mesela ben ankara civarında üretim yapan çiftlikler keşfediyorum son zamanlarda. et, süt, yumurta, meyve ve sebze hatta kuru yemişler bulunabiliyor. hem sağlıklı hem de ucuz gıdalara ulaşılıyor böylece. sonra yaz aylarında domates konservesi gibi çok kullanılan kışlıklar yapmak da faydalıdır. kışın o hormonlu domateslere dünyanın parasını vermek zorunda kalınmaz böylece.

toptan fiyatına satış yapan marketlerden gıda alışverişi yapmak da faydalıdır. özellikle bakliyat, şeker, çay gibi bozulmayacak ürünler toplu olarak alınabilir. toptan satış fiyatı her zaman daha düşüktür perakende fiyatlara göre...

aslında bunlar hepimizin bildiği şeyler ama biraz kafa yormak, zaman ayırmak gerekebiliyor. ama bu tüyolara uyarak elde edeceğimiz küçük küçük katkılar mevsimlik ya da yıllık bütçe içinde önemli bir yekun oluşturacaktır.

0

indirim ve sezon dışında takipte olacaksın hepsi bu.

0

sezon ve özel indirimleri takip etmek. mesela yaklaşan 23 kasım gibi