0

duş almak insani
dinginlestirir rahatlatır
insan dus alinca vucudu
bir hafifleme
rahatlama ve temizleme
gibi etmenler olusur
daha onemlisi
pislikten kurtulur
insan banyo etmedimi
kokmaya baslar
toplumsal alanlarda
rahatca gezemez
birde dus almamak
insanin hastalanmasına
sebep olur
insanlar banyo etmedimi
dıstaraftaki mikroplar
tenine vucuduna yapisir
ve yaglanir vucudu.
bu yaglanmayi
gidermek icin guzel
bir dus alamak
cok iyi olur.
duşta onemli
etmenlerden biri
sampuandir
özellikle kafa kasintisi
yani kepege karsi
olan sampuanlardan
kullanılması gerekir
yoksa aksitaktirde
kafada beyaz beyaz
pis kepekler mevcut olur
birde iyi bir lifleme
gerekir insanlar
kendini lifledimi
o yapisan malzemeyi
temizler
bana derseniz ayda
birkere hamama
gidin orda önce
bir terlenin zaten
terlenince o pisligi
gözunuzle gorursunuz
sonra iyi bir kese attırın
vucudunuz tuy gibi
olur.

0

vücudumuz mikroplardan arınması daha güzel kokmamız ve kendimizi iyi hissetmemiz için kötü kokmayız

0

yıkanmak insanı temizler. kirlerden arındırır. saçlardaki yağlanmayı temizler.

0

vucudunuz da ki mikroplardan arinirsiniz.
yorgunlugunuz varsa yorgunlugunuz gider. :)

0

duş almanin faydalari coktur ilk oncelik insani rahatlatir . yorgunluğunu alir kus gibi hafifler insan. onun dişinda temiz olmasinj dincte saglikli kalmasini saglar vede saclarij uzamasina rahatlamasima yardimci olur . terleme sıkntısı ortadan kalkar .

0

derideki gözenekleri açıp vücudun sağlıklı çalışmasını sağlar

0

duş almak insanın vücut kısımlarını iyi gelir iyi hareket etmeyi sağlar

0

her şeyden önce vucut temizliği için önemlidir. her zaman sabahları soğuk suyla duş alanlar güne daha zinde başlarlar. her hangi bir çalışma veya spor sonrası temizlikten ziyade vucudumuzun rahatlamasını sağlar.

0

duş almanın faydaları sıcak su ve soğuk su olmak üzere çeşitlilik gösterir soğuk su vücut direncini artırır temizlik imandan gelir diye boşa söylenmemiş. ayrıca her girdiğinde abdest yenilersin ve bu da iyi bir şey. zararı olarak mesela saçı her gün yıkadığından dolayı saç yıpranması oluyor. genelde duş ta sıcak su ile duş alırken çıkacağımız vakit soğuk su ile şoklama yaparız ki bedene huzur verir. insanı dinlendirir sakinleşmesini sağlar vücudun ve saçın yağlanmasını önler gece alınan duşta yatacağınız zaman güzel uyku derin bir uyku çekersiniz bu da sağlık açısından büyük rol taşımaktadır. psikolojik olarak ta etkisi olur. güzel temiz olursunuz :)

0

duş almak temizlik demektir. insanı rahatlatır ve ferahlatır. duş alınmadığı taktirde etrafa kötü görüntü ve kokular saçılır.

0

temiz hissetmek güzel bence. hem kendin için hem aynı ortamda bulunduğun insanlar için gereklidir.

0

her gün duş almak vücuda zarar verir her zaman iyi sonuçlar ortaya çıkmaz zaten vüvıt her gün suya alışınca bir zaman sonra 2 3 gün arayla duş aldığınızda kaşıntılar yaralar oluşur vücutta o yüzden ne fazlası ne azı gerekir her zaman orta yollu olmalıdır yaptıklarımız.

0

duş alma insanların algısını açar, zihnini rahatlatır, vücudu rahatlar, insanın kendine karşı güveni ve bakışı değişir. duş almak, insanı kirden arındırdığı gibi ruhsal kirlenmedende arındırır. çünkü kirli bir vaziyette durmak insana bir süre sonra kendinden nefret duygusunu oluşturabilir. sağlıklı bir yaşam için ortalama 2 günde bir duş alınmalı diye düşünüyorum.

0

duş almanın faydaları olarak temizlenirsin yani rahatlarsın vücudundaki yorgunluklar felan geçer.eğer çok yorucu bir işten geldiysen yada spordan felan geldiysen güzel bir ılık duşa girmeni öneririm çünkü üstündeki tüm yorgunlukları felan atabilirsin.rahatlayabilirsin.uykun felan varsa eğer üstünde enerjini arttırabilir.duşun başka yararları olarakta saçlarına iyi gelir yani saçlarındaki sorunlara felan iyi gelir saç bakımı felanda yapmalısın.

0

mantığını çözemesemde halı saha maçından sonra duş alıp yatınca sabah kalktığında yorgun olmuyorsun ama duş almadığında diğer güne yorgun hamlamış bir şekilde başlıyorsun

0

dus almak en basta sağlık icin iyidir vücut temizlenir gözenekler acilir vucuttaki kotu koku yok olur gunun yorgunlugunu alir vucudu rahatlatır daha ne olsun bi insan 2 gunde bir dus almasi lazim

0

özellikle soğuk duş almak bağışıklık sistemini güçlendirir ve kan dolaşımını hızlandırır ayrıca ölü toprağını üzerimizden atabilmek için birebirdir

0

vücut gözeneklerini açar. duş almak banyo yapmak insanı dinlendirir.

0

sabahları soğuk bir duş almak, kendini dinç hissetmenizi sağlar, uyku problemleri yaşamadan uyanmayı sağlar,sıcaklarda serinlemek için rahatlamaya bire birdir, 36-38 derecelik suyla 20 dakika bir duş kesinlikle ruhsal ve fiziksel olarak vücudunuz da bir gevşeme yaratacaktır. ağrılarınızı azaltacak yorgunluğunuzun getirdiği laktik asitin hücrelerinizden uzaklaşmasını sağlayacaktır.

0

duş almak çok iyiyidir çünkü temiz olabiliriz ama koltuk altlarımız çok terler bu yüzxen kokuya sebeb olur bundan dolayı duş kolay oldugu için hemen alınıp çıkabilir duş almak banyo yapmaktan daha iyiyidir çünkü banyo daha uzun sürer duş 20 daikkada çıkarsın ama banyo hamam gibidir girsigin zaman 1 saatten aşagı çıkmazsın duşta lifkenmene falan gerek yok ama banyoda lif kese hepsini yapman gereklidir bu duş ve banyoyu birbirinden ayıran bir özelliktir bu özellik olmasa duş ve banyo aynı olur bu yüzden hızlı yapıan suya duş yavaş sakin sakin yapılan suya banyo denir duş kiri söker atar