0

varsa kırdığın üzdüğün ya da kırıldığın sarılmak isteyip de bu nedenlerden dolayı çekindiğin şimdi şu an kocaman sarıl. hayat çok kısa kimin ne olacağı hiç belli değil. bugün yanımda dediğin kişi yarın bi bakarsın mezarda allah korusun .

0

hayat hakkın da verebileceğim öğüt sevdiklerinizin kıymetini biliniz olurdu . kimseyi üzmeye ve kırmaya gelmiyor şu hayatta hayat o kadar kısa ki biz insanlar birbirimizi boş yere üzüp yıpratıyoruz . boş yere birbirimizi yoruyoruz oysa ki buna ne gerek var ki birbirimizin kıymetini bilsek birbirimizle anlaşmaya çalışsalar iyi geçinerek birbirimize karşı anlayışlı olsak birbirimizle iletişim kurmayı konuşmayı , konuşarak anlaşmayı bir öğrenebilsek sorun çözülecek bence . ikinci olarak hayatta hepimiz bir takım hatalar yanlışlar yapabiliriz . yapmış olduğumuz bu yanlışlarsan ders çıkararak bir daha yapmama gayretini gösterebiliriz . şunu bilmeliyiz ki yanlış olmadan da doğruyu bulamıyoruz ve bu şekilde tecrübe sahibi oluyoruz . aslında yaşadıklarınıza yada bize yaşatılanlara üzüldüğümüz zaman belki de aklımıza şunu getirmeliyiz tecrübe kazandık bunu da görmüş olduk bu insanıda veya kendimi de tanımış oldum bu sayede bundan sonra adımlarımı daha dikkatli atacağım demeyi öğrenebiliriz .

0

hiç kimseye acımayacaksın bu hayatta.çünkü hiçkimse sana acımıyo

0

üzülme ey can, ne bu dertler kalıcı ne de bu ömür kalıcı. yaşarken beden dönmemiş ise mevlâ'ya , iyi bilirdik desek kaç yazarlar mefta' ya!...

0

hayat yaşamayı bilene güzeldir hayatı yaşamayı bilmek akıl işidir hayat zordur ve imtahanlarla doludur fakat zeki insanlar bu imtahanların üstesinden gelebir hayatta zeki olmak çok önemlidir hayat meşakatli iştir

0

dediler ki bu dünya ne garip handır
dediki üzül me imtihandir heran ölecekmiş gibi ibadet edip hesaba çıkacağımız günü unutmamak

0

hepimizin bir hikayesi var.gerçekten bu dünya sınav dünyası...kimi para ile,kimi makamı ile,kimi sağlıkla,kimi evladı ıle,kimi eşi ile sınavda ...anlayana

0

bu hayatta kimseye güvenme. çünkü gün gelecek dost, kardeş, arkadaş bildiğin herkes seni yarı yolda bırakacak. eğer bir şeyin doğru olduğunu düşünüyorsan kim ne derse desin onun arkadasından git. asla kimse için kendini ezdirme. düşüncelerini özgürce söyle :)

0

klişe olacak ama insan ömrü çok kısa. kırmadan, kırılmadan ve mutlu olmaya çalışarak yaşamalıyız. ne zaman ne olacağını, başımıza ne geleceğini bilmiyoruz. anın tadını çıkarmalıyız.

0

sakın kimseye güvenme ve bilmediğin bir işe girme.

0

kimseye kendinden daha çok değer verme sen herkesten mükemmelsin kendi kıymetini bil

0

hayatta önüne çıkan her engel seni düşürmemeli .olgunlaşma sürecinde bu engelleri fırsat olarak görmelisin.

0

ben artık eskilerin laflarını düşünerek hareket etmeye başladım eskiler doğruy konuşmuş. ama öncelikli kuralım kolay kolay kimseye güvenmemek.

0

bu hayatta kimsee güvenme... hayat bile sana tokat atiyorsa insanlar neler neler yapmaz

0

demir kürek geldi kömür bitti
akil başa geldi ömür bitti