0

dinlere zarar vermek için ortaya atılmış saçmalık.

0

hayır inanmıyorum. aslında bunun dini inancım vs. gibi konularla pek bir alakası yok mantıksal olarak baktığımız zamanda çok saçma bir olay değil mi ya zaten bu konu ? düşünün şimdi 100 yıl önce dünyada başka bir insan olarak vardınız, ee neymiş sonra tekrar dünya'ya yollanmışız oldu canım başka ? bu konuyla alakalı en güzel açıklamayı zamanında cem yılmaz yaptığı bir stend up programında çok güzel ti ye alıp bu konuyu ebediyen gömmüştür diye düşünüyordum fakat zaman zaman gündeme çıktığını görüyorum. bana göre her insana biçilmiş bir yaşam ömrü vardır. ve unutmamak lazım ki yaşam aslında fiziksel olarak burada bitse de ruhsal olarak orada devam ediyor ve burada fiziksel olarak bitip orada ruhsal olarak başlıyor. esas hayat orası zaten burası geçici, orası kalıcı. o yüzden bana çok mantıklı gelmiyor bu konu. bu yüzden inanmıyorum.

1

reenkarnasyona çok fazla inanmıyorum. bu durumu yaşamış olan kişilerin ve psikolojik sorunu olabileceğini düşünüyorum. daha önceki hayat diye bir şey bence yoktur.yani eğer olmuş olsaydı öldükten sonra kaç tane hayat için yargılanacaktık ki. bana kesinlikle saçma geliyor.daha önceki hayatında hayvan olduğuna inananlar bile var.
üniversitede bir arkadaşım vardı ve reenkarnasyon geçirdiğine inanıyordu. sürekli olarak zihninde bilmediği isimler ve insanlar dolaşıyormuş. çocukları olduğuna başka bir ailesi olduğuna inandığı zamanlar yaşıyormuş. söylediğine göre de daha önceden ölmüş olan bu kişinin ailesine de ulaşmış ve sadece o kişilerin bilebileceği bazı anılar anlatmış. gerçekten bu olayı ondan duyduktan sonra acabalarım da olmadı değil. çünkü bu olayı anlatan arkadaşın gayet aklı başında bir insandı. ancak bu durumun hayatını çok fazla etkilememesini istediği için unutmaya çalışmış ve yok saymış bir süre sonra. ben yine de çok fazla inanamıyorum varsa da değişik bir durum gerçekten akla hayale sığmıyor.

0

reankarnasyona inanmıyorum. bize verilmiş bir hayat vaar. en doğru şekilde değerlendirmeye bakalım. her yanlışın telafisi olmayabilir.

0

reenkarnasyon gerçek olduguna inanmıyorum bunun sebebi ise benim allah inancım