0

bu sene gercekden üstlerde ve alt siralarda büyük çekisme var ligde.il sirada başaksehir pesinde ise kasimpasa,malatyaspor,trabzonspor,galatasaray besiktas gibi takimlarda pesinden izliyor.bir arada ayrica fenerbahce ligin dibindeyken galatasaray ve besiştaş iç karişiklik ve tarsfer sıkıntısı varken bu sene trabzon kasımpaşa,basakşehir var bunlar arasinda çekişme olur benim favorim tabiki başak şehir insallah olurda anadolu takimlarida bu yarişta bende varim der.anadolu kulupleride uefa veya şampiyonlar ligine gider.ama benim icinbaşakşehir kasimpaşa malatya kafada olsun.

0

bu sene süper ligin ilk yarısında anadolu takımlarının ve istanbulda ki diğer 2 takımın büyük bir çıkışı var. istanbul başakşehir futbol kulübü, kasımpaşa, evkur yeni malatyaspor, antalyaspor gibi ekiplerin çıkışı ilk yarıya damga vuran performanslar arasında yer alır. öte yandan istanbul dışında şampiyon olan 2 takımdan birisi olan trabzonspor da ilk yarının sonlarına doğru harika bir çıkış yakaladı ve üst sıralarda kendine yer buldu. 3 büyük takımın bu sene kabus gibi bir ilk yarı geçirdiğini söylemek herhalde doğru olur. özellikle fenerbahçe o kadar kötü bir performans sergiledi ki 17 hafta da 16 puan toplayarak kendini 17. sırada buldu. öte yandan beşiktaşta bu sene çok kötü bir sezon geçiriyor. şenol güneşin kötü kadro tercihleri, oyuna yaptığı hatalı hamleler avrupadan elenmeleri derken onlarda ligin ilk yarısını ilk 5 içerisinde tamamlayamayan ekiplerden bir tanesi. galatasaray ise bu sene sakat ve cezalılardan yana en şanssız olan takımdı. fenerbahçe ile oynadıkları derbi karşılaşmasından sonra adeta takımın yarısından fazlası sakat ve cezalı duruma düşmüştür ve fenerbahçe derbisinden sonra çıktıkları 8 lig maçında sadece 2 galibiyet alabilmişlerdir. sakat ve eksik oyuncularının tamamen takıma dönmesinden sonra son hafta sivassporu 4-2 mağlup eden galatasaray 3 büyükler arasından en iyi olan takım konumunda. şampiyonlar liginden elenip uefaya katılmaya hak kazanan galatasaray ise bana göre uefa avrupa liginde devam etmemeli. mevcut mali durumlar göz önüne alındığı zaman onlar için tek çıkış yolu lig şampiyonluğu. devre arasında ellerinde bir bütçe olmamasından dolayı bonservis bedeli ödemeden veya kiralama yoluyla bir oyuncu almaları muhtemel. kadrolarına eğer ki 2 tane çok iyi takviye yaparlarsa bana göre şampiyonluğun 1 numaralı adayı olur galatasaray. keza trabzonspor da eğer kadrosuna 2-3 kadro rekabetine girebilecek oyuncular dahil ederse taraftarı ile birlikte kasımpaşa antalya malatya gibi takımların önünde olacaklardır, başakşehir ile şampiyonluk yarışında olacaklardır. son 3 yılda neredeyse her sene şampiyonluk yarışında olan başakşehir ise bu rüyayı tamamlamaya ilk defa bu kadar yakın. devre arasında ilk transferini yapan başakşehir robinhoyu kadrosuna katarak viscanın oyun içinde ki tıkanmalarını robinho ile çözebilir ve takıldığı maçlarda bu iki önemli silahı ile rakiplerine çok daha büyük tehlikeler yaratabilir. bana göre bu sezon şampiyonluğun en büyük favorisi eğer kadrosuna 2 önemli takviye yaparsa galatasaray olacak çünkü tek eksikleri forvet ve stoper. gerek teknik direktörlerinin tecrübesi gerekse 20-25 milyon taraftarı ile her maçı evinde oynuyormuş gibi hissetmeleri çok önemli. başakşehir'in en büyük eksisi ise taraftarının olmaması bence. çünkü büyük takımlarla oynayacakları maçlarda evlerinde bile oynasalar deplasman da oynuyormuş gibi hissedecekler ve buda onlarda bir baskı yaratacaktır. beşiktaş ise kadrosuna en az 4 takviye yapmak zorunda. stoper santrafor orta saha ve kanat mutlaka almalı beşiktaş.

0

bariz başakşehir olur gs de kadro yok bjk kesat fener aynı kasımpaşa öldü zaten anladın yani

0

benim tahminimce bu sene süper ligde şampiyon olcak takım bi kaç senedir savasıp başarıya ulaşamayan başaksehir olacaktır bu sene daha güzel bir futbol oyniyorlar ve adeta gol yemiyorlar ligde 17 gol atıp sadece 5 gol yediler bence çok güzel bir istatistik fenerbahçenin durumunu anlatmaya gerek yok diye düşünüyorum galatasaray ve beşiktaş ikincilik için oynar fenerbahçede 4. olur benim düşüncem bu yöndedir başaksehirin sampiyon olmasını isterim en kötü beşiktaş olsun.

0

valla normalde galatasaray derdim ama galatasarayda da bir düşüş var ve bu ne zamana kadar devam eder onu bilemiyorum. muhtemelen yine galatasaray şampiyon olur ama zorlayarak tabiki, onun dışında belki başakşehir ya da beşiktaş bu şampiyonluk için baya bir yarışır onu bilemem.