0

herkesin kendine göre farklı bir domatesli pilavı vardır ben şöyle yapıyorum öncelikle soğanları mı küçük doğrayıp pencereme atıyorum ve birkaç biber koyup onları iyice kızar diyor ama daha sonra domatesleri mi küçük bir şekilde soyu kavrulan soğanın içine koyarım domatesler iyice piştikten sonra bir tabak bulgur ama ilave ederim iyice bir karıştırdıktan sonra kaynayan suyunu tencereye boşaltırım suyunu çekene kadar ocak'ta pişiririm ama bulgur pişmeden önce yani tencereye koymadan önce bir kaşık salça mı sosun içinde eritirim tuz pulbiber ve kimyonu da unutmayalım bazıları pilava hiç salça koymaz allah herkesin kendi damak zevki farklıdır herkesin kendi yöresine göre bir yemeği vardır benim domatesli pilavım da böyle

0

sulu pilav denir ama yapılışı başka başka yapılabiliyor

0

ilk önce bir adet soğan ince ince kıyılır ve yağda kavrulur. daha sonra 2 adet biberi doğrayıp kavrulan soğanın üstüne ekleyin. biberlerde kavrulduktan sonra 2 adet domatesi rendeleyip içine katın ve hafif kavurun. kavrulan malzemelerin içine 2 bardak bulgur ekleyin ve karıştırın. 1 veya 1 buçuk su bardağı tavuk suyu ekleyin üzerine bir iki bardak su ekleyin. biraz karıştırdıktan sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakın. suyunu çektikten sonra altını kapatıp 10 dakika tencerenin kapağını peçete koyup kapatarak bekletin. daha sonra servis edebilirsiniz. yapıp ve yiyecek olanlara afiyet olsun.

0

incecik kıydığınız soğanları tencereye atarsın tereyağlı beraber bir de rendelenmiş domatesi aynı şekilde ondan sonra bulgurunu atıyorsun karabiber ,tuz at kavur onu ondan sonra içine de su atıyorsun. ondan sonra domatesli bulgur pilavı oluyor. işte ben içine tavuk bulyon da atıyorum daha lezzetli oluyor. yani içine istersen sivri biber de koyabilirsin acılı seviyorsan. ama küçük küçük doğru ancak ince bir şekilde belli olmayacak bir şekilde.