0

ince ince doğranmış soğan yağda kavurun içine biber doğrayıp tencereye koyun kavurma işlemine devam edin , üzerine domates rendesi ekleyip bir ,iki kere çevirip salça ekleyip bir ,iki bardak kalım pilavlık bulguru ilave edin bu karışımı bir defa çevirip tuz karabiber ekleyip suyunu bite iki olacak şekilde ekleyip arzuya göre etsuyu veya tavuksuyu da ekleyebilirsiniz önce hızlı sonra kaynayınca kısık ateşte pişirin pistigini anlayınca demlenmeye bırakın.

0

malzemeler bulgur soğan salça pul biber kara biber tuz su veya et suyu öncelikle soğanı ince ince doğruyoruz yağı kızdırıyoruz soğan pembeleşinceye kadar kavuruyoruz salçayı koyup iyice karıştırılır bulguru koyup iyice karıştırılır ardından suyu ve baharatlar tuz ilave edilir kaynamaya bırakılır kaynayınca altı kısılır kısıkatrşte yirmi yirmibeş dakika pişirilir sonra altı kapatılır beş on dakika dinlendirilir sonra servis yapılır afiyet olsun

0

sade ya da sebzeli karışık yapılabilir ben genelde sebze de koyuyorum. soğan, patates ve biberi yemeklik doğrayip bir tencerede yağda kavuruyorum. soğanlar ölünce üzerine salça bırakıyorum ve salça kokusu çıkana kadar kavuruyorum. ardından bir bardak bulgur döküp bir kaç kez karıştırıp üzerine su ekliyorum. su seviyesi iki parmak kadar bulguru geçmiş oluyor. üzerine tuz ekleyip kapağı kapatıyorum. suyunu çekince altını kapatıp onbeş dakika kapağı açmıyorum. sebzesiz yapılacaksa doğrudan yağda salça kavurur da yapılır. gerisi aynı devam eder.