0

herkesin kendine gore bulgur tarifi vardır.ben bir tencereye iki çay bardagi sıvı yağı katiyorum.bir cay bardagi tel şehriyeyi katip kizarana kadar karistiriyoru.ardından bir çorba kasesi bulguru ilave ediyorum.bir yemek kasigi tuz katiyorum.ve bir tane tavuk bulyon koyup eriyene kadar karistiriyorum.daha sonra dört su bardağı kaynayan suyu ekliyorum ve suyunu çekene kadar orta ateşte pişiriyorum

0

tencereye yağı koyup ısıt içerisine doğradığımız soğanı ekleyip kavur rengi dönmeye başlayınca biberleri ekleyip kavurmaya devam et biberler yumuşamaya başlayınca salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavur bu sırada domatesleri de küçük küpler halinde doğra ve tencereye ilave et ve kısık ateşte pişmeye bırak domatesler de pişince suyunu tamamen çektirmeden bulguru dökme bu önemli iyice karıştırıp bulgurun sosu çekmesi için bir iki dakika bekle ve suyu ilave edip tuzunu ekledikten sonra pilavı pişmeye bırak pişen pilavı ocaktan alıp tencerenin üzerine bez serip kapağını kapatarak dinlenmeye bırak 10 dakika sonra hemen hazır olur. :) vesselam

0

ilk önce tencereye sıvı yağ ve tereyağını eşit miktarda koyuyoruz. bulgur pilavında yağdan korkmayın bulgur yağı çok sever ve daha lezzetli olur. sonra biz adet soğanı yemeklik doğrayıp tencereye koyuyoruz, iki tane yeşil biberi de doğrayıp ekliyoruz. iyice kavrulduktan sonra bir yemek kaşığı salça ekliyoruz biraz kavurduktan sonra bir domatesi kabuklarını soyup yemeklik dğruyoruz ve tencereye ekliyoruz. onlar kavrulurken bir su bardağı burguru yıkayıp süzüyoruz ve tencereye ekliyoruz iyice karıştırdıktan sonra bir buçuk su bardağı sıcak suyu ekliyoruz karıştırıyoruz kaynamaya başlayınca altını tamamen kısıyoruz ve ağzını kapatıyoruz. suyunu tamamen çektiğin de en az bir yirmi dakika dinlendirmenizi tavsiye ederim. afiyet olsun :)

0

bulgur pilavı için malzemeler
2 su bardağı bulgur
2 tane domates
1 tane soğan
2 tane sivri biber
1 su bardağı tavuk suyu
2.5 su bardağı sıcak su
sıvıyağ ve tuz
yapılışı
soğanları ince ince kıyın ve sıvıyağ da hafif kavurun. üzerine sivri biberlerin de atıp biraz kavurduktan sonra domatesi de atın ve iyice kavurun.
bulguru ekleyip birkaç dakika kavurduktan sonra tavuk suyu ve sıcak suyu üzerine ekleyin
kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin pişme esnasında tencerenin kapağını açmayın afiyet olsun.

0

seramik pilav tenceremi çıkartırım başka türlü olmaz çünkü,sebzeli yaptığım için yeişl biberleri ince ince keser yağın içine atarım o pembeleşince domateslerin kabuklarını soyup içine atarım o ikisi iyice bir harmanlanır, önceden ayıklanmış temizlenmiş bulguru içine atarım tuzunu atarım bir avaz karıştırırım onu daha sonra miktar ne kadar suyu da o kadar koyarım 1 bardak bulgursa 1 .5 bardak su koyarım pirinçte olduğu gibi aynı şekilde.daha sonra harlı ateşte bir kaynama yapar,sonra kapağını kapatır kısık ateşe alırım.5 dakika bir kontrol ederim bir çeviririm alt üst iyice pişsin diye kapatırım. 10 dakika sonra bakarım olmuştur tadına da baktıktan sonra altını kapatırım. afiyet olsun :)

0

bulgur pilavı yapmadan önce tavamızı alırız ilk başta bulgurları taşlarından ayırırız tavaya bulguru az bişi yağ koyup yağda çevirip önceden kaynattığımız suyu kavurduğumuz bulgur pilavının üstüne ekleriz.kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeye başlarız.arasıra kaıştırma işlemi yaparız.tercihe göre baharatlı, salçalı veya sade yiyebiliriz.baharatlı isterseniz kekik nane pul biber atarak yapabiliriz.salçalı istersek başka bir kapta salça ve biber salçasını pişirip bulgur pilavıyla birlikteservis yaparız ve daha sonra tabaklara koyarak yeriz afiyet olsun

0

ilk olarak ateşte tereyağını eritin.önceden doğradığınız soğanı pembeleşinceye kadar pişirin.küçük küçük doğradığınız biberleri ekleyip 2-3 dakikada kavurun .karışıma domatesleri de ilave edip,domatesler eriyene kadar pişirmeye devam edin.sonrasından önceden bolca yıkanmış bulgurları ekleyin ve su,karabiber,kırmızı biber ve tuzu da ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin.

0

önce bulguru ıslatırsın ardınan soğanı ve biberi kavurursun onlar öldükten sonra domatesi atarsın onlarda erir güzelce ardından ıslattığın bulguru da içine atar biraz kavurursun 5 dk kavur bu şekilde ardından üzerine sıcak su ilave eder kısık ateşte bulgu bütün suyu çekene kadar pişmesini beklersin.