0

kardeşim öncelikle tencerene yağ katıyorsun uzerine şehriyeni koyuyorsun şehriyelerin pembemsi rengi yakalayana kadar kızartıyorsun ardından bir süzgece bulgurunu koyuyorsun örnek olarak 2 bardak diyelim 2 bardak pilavı güzelce suda yıkıyorsun ve tencerene boşaltıyorsun şehriye ve bulguru tahta kaşıkla iyice harmanlıyorsun ardından bir kaba 2 bardak bulgur kullandığımız için 4 bardak su dolduruyorsun mantık şu kaç bardak bulgur koyduysan iki katı kadar su lazım. kaba doldurduğumuz suyu tencereye boşaltıyoruz ardından bir yemek kaşığı tuz ekliyoruz ve son kez karıştırıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıyoruz. suyu bitene kadar pişiriyoruz. bulgur pilavınızın daha lezzetli olmasını istiyorsanız kısık ateşte pişirin eğer aceleniz yoksa çünkü daha lezzetli oluyor

0

bulgur pilavı ben normalde domatesli biberli severim ama yengem bir patatesi ypmisti o

0

soğanları ilk önce doğrayın ve az yağda kavurun. üzerine doğranılan biberleri ekleyin tekrar kavurun.sonra rendelenmiş domatesi ekleyin kavurun.
üzerine bulguru ekleyerek kavurmaya devam edin.sicak tavuk suyunu ve sıcak suyu ekleyin.tuzunuda ekledikten sonra suyunu çekene kadar pişirmeye bırakın.pişen pilavı 10 dk dinlendirmeye bırakın ve servis edin.afiyet olsun.
canım çekti birazda bulgur pilavı :)

0

iki yemek kaşığı tereyağı ile azıcık sıvıyağ ve göz kararı şehriye kavrulur, 1 su bardağı yıkanan bulgurlar üzerine dökülür, karıştırılıp kavrulur, 1 e 3 koyuyorum ben 3 sb. su da üzerine eklenir. tuz konur, kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir. su çekince karıştırılıp ilk buhar çıkınca ağzı kapatılıp 10 dk dinlendirilir. ve pilav hazır.