0

östrojen hormonda azlma meydana gelir, ateş basar dahada sinir li olur eğer yaşı gen bayan ise doüurmaktanda kalanbilir

0

kadınlarda regl döneminin sona erdiği anlamına gelir.bir takım ruhsal değişiklikler ve bedensel değişiklikler yaşanır.bunları şöyle özetleyebiliriz. bir kere kadınlar yaşlandığını düşünmeye başlayacaktır.buda onların psikolojisi üzerinde olumsuz etkiye neden olacaktır.hormon olarak baktığımız zaman ilk önce progesteron hormonudur.bu hormon çocuğun rahim içerisinde tutulmasını sağlar.ve bu hormon kadınlar için anti-depresif özelliğe de sahiptir.bunun azalması veya bitmesi sonucu daha çabuk psikolojik sorunlar yaşanmaya başlayabilir.diğer bir hormon değişikliği ise östrojen hormonudur.bu hormon çok önemli işlevlere sahiptir.beynin iyi çalışması, cilt kalınlaşması gibi bir ö-çok öneme sahiptir.bütün bu hormonlar genelde 38 yaşından sonra düşmeye başlar yaş alındıkça daha da ilerler. östrojenin azalması kemik erimesine kadar gidebilir.

0

vücut kirli kanı dışarı atamadığı için ve her zaman alıştığı düzen bozulduğu için vücut yapısında mutlak bozulmalar daha doğrusu kilo alımı aşırı derece artmaktadır. ayrıca bu dönemde benim gözlemlediğim kadarıyla sinir çok fazla oluyor yine bu da hormanların dengesizliği yüzünden oluyor tıpkı vücut ısısının yükselip aşırı ateşe neden olduğu gibi. ve kısa süreli bir değişim olmadığı için bu süreç biraz uzun sürmektedir. vucudun yeni düzenine alışması en az ikii sene sürmektedir.

0

gözlemlediğim kadarıyla sinir hali aniden ateş basma ve bunalma durumu. cinsellikten uzaklaşma ve mutluluk hormonu az ürettiğinden genelde karamsar bi ruh hali

0

asıl yazılışı manapause olmalıdır. bu adlandırmadan da anlayacağımız gibi yumurtalığın ara vermesidir. regl dönemlerindeki dayanılmaz sancılar sonucu ben dahil birçok hem cinsimin biran önce girmeyi arzuladığımız dönemdir. aynı zaman da can yücel2in iktidarı eleştirdiği şiirin adıdır. şiir şöyledir.

yardımı kesildi ya amerikan dostluğunun
gençler, kendinize mukayyet olun!
kime kime saldıracağı belli olmaz ha
adeten kesilmiş kibar o..punun.

bu kadar ön bilgi yeterse hormonal değişikliklerin getirdiği hedelere değinelim birazcıkta. nefes dargınlığı bilhassa kapalı alanlarda boğulacak hissi, ateş yükselmesi ve aşırı sinirlilik hali.

0

menopoz dönemi 40 50 yaş arası kadınlarda görülen bir tür hormon hastalığıdır. bu hastalıkla birlikte kadınlar adet görememe ve çocuklarının olmaması neticesinde bir çok belirtiler yaşarlar. bu belirtiler kadınların sosyal hayatlarını çok fazla etkiler. kadınlara stres sıkıntı gibi etkileri çok fazla vardır . adet görmeme durumu yavaş yavaş kadını terk ederken bu aşamada bir çok durumla karşılaşır. bu durumlar öncelikle kadını ateş basması durumudur. örneğin çok soğuk bir ortamda bir anda üstünden sıcak boşalırcasına yanma hisseder ayaklarının altında yanma oluşur aynı zamanda hiç bir şeyden mutlu olmama gibi durumlarda yaşayabilir . bu her kadında görülen bir durumdur. fakat bazı kadınlarda çok erken yaştada görülebilir bu durum hormonlarla alakalı durumdur. hormonların ölmesi sonucu genç kadınlarda da menopoz belirtileri görülebilir. böyle durumlarda erken tedavi edilirse önüne geçilmiş olunur. fakat geç kalınırsa yaşın genç olmasından dolayı kadın çocuk sahibi olamayabilir. bu durum üzücü olur , kadınlar menopozda çok fazla yorgunluk ve idrar tutamama gibi rahatsızlıklarda da çok sık oolmasa karşılaşabilirler. idrar tutamama durumu çok seyrektir. genellikle normal doğum yapan kadınlarda idrar tutamama ortaya çıkar bunun dışında yorgunluk bütün kadınlarda en önemli belirtilerden biridir. bu kadınlar duygusal yönden zayıf olurlar sinirli olabilirler.

0

menopoza giren bayanları genelde ateş basar, vücutları kilo almaya başlar, daha sinir li oluyorlar doğurganlık dönemleri bitmiş oluyor

0

hormonlar bazen artar bazen azalır cok tutarsız bir dönemdir bazen üsür bazen bunalırsn

0

östorojen hormonunda azalma meydana gelir

0

menapoz döneminde çok sıcak oluyor sanırım ateş gibi sıcaklık hissediyorsunuz herşeyi fırlatasınız geliyor bende annemde biliyorum.

0

bu dönemde kadınların doğum hakkı elinden alınır biyolojik olarak değişikliğe uğrar ve bu dönemde sağlıklarını dikkat etmeliler bunun yanında doktorunu başvurmalıdır yan etkileri olarak bildiğim kadarıyla ruh bozukluğu
tarzda şeyler görülür dikkat edilmesi gereken bir durum

0

menepoz, öncelikle kadinlarin aciklamak gerekirse; kadinlarin her ay belli periyotlarla olgunlasan yumurtalarin vucuttan parcalanarak atilmasinin bittiği dönem olarak kabul edilir. kadinlarda artik yumurta uretme dönemi bitmiş ve üreme dönemi sona ermiş demektir. bu dönem biraz sıkıntılı bir dönem olmakta ve hormonal değişiklikler olduğu için de kadinlar da ateş basmasi, şişkinlik, kolay kilo alma ve yağ yakiminin azalmasi gibi sorunlar ortaya çıkmaktadır. aslında bu dönem icin bilinen en buyuk sıkıntı kadinlarda kadınlık hormonu olarak bilinen östrojen hormonunun azalmasıdır. bu östrojen hormonu kadinlar için çok önemli bir hormondur. bu hormon sayesinde kendilerini daha dişi ve daha genç, daha enerjik hissederler. dolaysıyla da menepoz dönemi gelip çattığında bu östrojen hormonunun azalması kadinlar için ciddi aorunlar oluşturur. bu sorunlar içinde fiziksel değişimler zaten başlı başına büyük bir sorun olmakla birlikte bunun yaninda psikolojik sorunlar da ortaya çıkmaktadır. tabi kadinlarda yaslaniyor muyum hissi, artik eskisi gibi olamayacağım mı duygusu en büyük psikolojik sorunlarin başlarında gelmektedir. bu duygular hormonların yerine oturup bağışıklık sistemi yeni hormon seviyelerine alıştıktan sonra yavaş yavaş azalmakta ve geçmektedir. zaten bu dönem hormon desteği ve psikolojik destek de alinabilir.
menepoz döneminden sonra vucutta kalsiyum eksikliği, mineral eksikligi de başgöstermeye başladığından kemik erimesi gibi sıkıntılar da ortaya çıkacağından vücuda kalsiyum alimi da artirilmalidir.
tum bunlar olagan değişimler hayat bu şekilde akip gidiyor. o zaman hayatı böyle kabul etmek lazım.

0

menopoz ergenlik dönemidir bu dönemde bedende garip ve tahmin edile bilir değişikler meydana gelir bedennin çeşitli yerlerinde tüyler ve kıllar çıkar sonra boy uzaması genişleme meydana gelir insalar yetişkinlik çağına yaklaşmış olur ve devamı ile bireyin bendeni güçlü bir hal alır ve olgun bir birey olma yolunda büyük bir adım atmış olur. bu olgunlaşma 30 yaşına kadar sürer 30 yaşından sonra ise yıkılma dönemi başla beden artık yeteri kadar mitoz üretmez ve bed n karşılayamadığı için beden çöküşe geçer ve bununla birlikte çeşitli hastalıklara yol açar

0

menopo kadınların 50’li yaşlarında yaşadığı durum ve bildiğim kadarıyla en çok sıcak basması oluyor. buz gibi bir havada bile sıcaklayıp sıkılıp terleyip üstündekileri çıkartıyorlar daha önce şahit olmuştum. hormonlar ön planda olduğu için aynı hamilelikte olduğu gibi fazla duygusallık alınganlık durumları söz konusu oluyor. ayriyetten bazı belirtiler de kişiden kişiye değişiyor tabii kimi gerçekten depresyona girebiliyor kimi ise daha hafif atlatıyor bu süreci. çoğunluklu olarak duygusallıkla birlikte kendini beğenmeme durumu da oluyor diye biliyorum ardından da tabii değişiklik yapmak isteme kendini değiştirme durumu.. bence hafif atlatan bir kadın için bile zor bir dönem.

0

kadınlarda menopoz kişinin yapısına göre vücut değişik tepkimelerde bulunan örneğin en sık duyduğumuz ve gördüğümüz etki terleme sıcak basması bunalma gibi tepkiler ama bu herkeste aynı olacak diye bir şey yok bazısında da hiç fark etmiyor hayatında hiçbir değişiklik olmuyor o yüzden kişiden kişiye değişiyor

0

menopoz kadınların 40 yaşından sonra adet tabiri verilen yani regl diye geçen kanamaların artık son bulmasıdır. son derece sancılı geçer. bu dönemde duygusal uykusuzluk iştahsızlık yapılan şeylerden zevk alamamak keyifsizlik vb şeyler olabilir gayet normaldir geçici bir süreçtir endişelenecek bir sorun yoktur.

0

menopoz, kadınların belli bir yaş sonunda adetin kesilmesi ile meydana gelen bir dönemdir. menopoz döneminde bedenen ve ruhen birçok değişiklik meydana gelmektedir. menopoz dönemi kadınlarda yeni bir dönem olduğu için alışma dönemi zor olabiliyor. menopoz döneminde kadınlarda aşırı bir sinir ve stres dönemi başlar. kadınların üreme faaliyeti sona erdiği için psikolojikmen kendilerini çok kötü hissedebiliyorlar. menopozda ayrıca iştah kaybı veya aşırı yeme de görülebiliyor. kilo alımı veya bir anda aşırı zayıflama görülebiliyor. menopoz dönemi her kadında farklı yaş aralığında görülebilmektedir. kimi kadın bu dönemi çok kolay atlatır kimisi ise zor ve yıpratıcı bir şekilde atlatır.

0

kadınlarda adet kanamalarının kalıcı olarak kesilmesi, menopoz olarak tanımlanır. adetler birden kesilebildiği gibi, öncesinde, adet aksamaları yaşanabilir.

adet aksamaları varsa, başka sağlık sorunları yoksa, menopozun habercisi olabilir aksamaların başlaması ve sonra kesilmesi süreci klimakteryum veya halk arasında bilinen tabiri ile yaş dönümü süreci olarak tanımlanır menopoz başlamış olur. menopoz kadınlık hormonları olan östrojen ve progesteronun yapıldığı yumurtalıkların artık yeterli fonksiyon görmemesinden kaynaklanır.

günümüzde insan yaşamı, yaşam koşullarının iyileşmesiyle uzadığından, menopoza girme yaşı ötelenmiş ve kadının menopozda geçen yaşam süresi de uzamıştır. ülkemizde ortalama yaşam kadınlar için kadınlarda 80,7 yıl, (tuik verisi) menopoza girme yaşı 45 - 49 olduğunu düşünürsek, kadınların yaşamlarının yaklaşık 1/3’ü menopoz döneminde geçmektedir. menopoza girme yaşı genetik, ırksal ve çevresel faktörlere bağlı olarak değişikliler gösterir.

adet kesimi, vücuttaki diğer birçok hormonların salgılarında değişikliklere neden olur. estrojen ve progesteronun salgılanmasının çok azalması ve bu hormonlarla bir denge şeklinde çalışan, hipofiz bezinden salgılanan lh ve fsh adı verilen diğer iki hormonunda salgılanmasını etkilediğinden, artık kadınlarda doğurganlık için gerekli yumurta yapımı sonlanır ve kadın infertil çağına girer, hamilelik yaşanamaz

menopozda yaşanan bulgu ve belirtilerin, esas olarak östrojen eksikliğinden kaynaklandığı düşünülmektedir. menopozun ilk belirtisi, ateş ve ter basmalarıdır ve bu belirtiler adetlerin tam olarak kesilmesinden önce de yaşanabilir, sık yaşanan diğer bulgular; uyku bozuklukları, ruh halindeki dengesizlikler (çabuk sinirlenme, tolerans azlığı, depresyon vs), enerji yoksunluğu, libido (cinsel istek) azalması, ciltte ve vajinada kuruluk, saçlarda azalma, vücuttaki yağ dokusunun yerleşiminde değişikliklerdir. menopoz konusunda bilinçli olan kadınlarda, bu değişimler bir panik durumu yaşanmadan kolaylıkla atlatılabilir.
kaynak ise:
doktortakvimi.com
iyi cevaplar..

1

kadınların kaçınılmaz kabusu olarak sayılabilecek menopoz dönemi ile ilgili hormonsal ve psikolojik değişiklikleri anlatacağım. öncelikle kadınlar bu dönemlerde çok fazla endişeli olabilirler özellikle ben şişman mı olacağım? şimdi benim cinsel hayatım bitti mi? sürekli terleyip sıkıntı mı duyacağım? gibi soruları sıkça hayatlarında kullandıklarını inkar etmek tabiki de olmaz. bu dönemlerde az olsa kilo alabilirsin ama bu yemeğinden kaynsaklanır. doğal olarak terleyebilirsin çünkü o zaman vücudun erkeklere oranla daha çok ısı üretir yani bu da demek oluyorki daha çabuk terleme şansın yükselebilir. ve ailende erken menopoz olsa dahi menopoza girmek en az 1.5 yıl sonra meydana gelebilir pek endişe etmelerine gerek duymuyorum. her sıcak bastığında antidepresan kullanmamalısınız . cilt ve saçlarınızda ufak değişiklik olabilir bunu dert etmemelidirler. menopoza giren herkes hormon kullanmasın bu çok zararlı olabilir ve olan sonuçlara katlanmak zorunda kalabilirsiniz. menopozda bol bol su için düzenli beslenmelisiniz. ve en önemlisi tetkiklerinizi yaptırıp sağlığınızı riske atmayarak örnek birey olduğunuzu kanıtlayabilirsiniz. iyi cevaplar dilerim.

0

ben hala ders çalışıyorum bu kadar güzel bir insan var benim de bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu kadar güzel ve çok tatlı oluyor mu bu gün boyunca bu kadar çok iyi bir insan var benim de bir kız çocuğu var ben hala ders çalışıyorum bu kadar