0

bayanların 40 yaş ve üzeri sonrası menopoz stresi sarar. bu durum kişiden kişiye değişir. menopoza giren kadınların adeti kesilir. adet kanı görmezler. stres, vücut ısısında artış ruhsal değişimler gibi sorunlar görülür.

0

menopoz döneminde
aşırı sinir
stres
aşırı terleme
ateş
halsizlik
iştahsızlık olur.

0

menopoz döneminde hormonal dengesizlikler görülür. proestogen ve östrojen hormonlarında düşüş olur. ilaçlarla hormon takviyesi alınabilir.

0

erkek be kadinlardaki cinsel hormonlar azalor galiba

0

terleme
sinir
ateşlenme
yemek bozuklugu olur

menopoz döneminde

0

terleme ve ateşlenme gibi rahatsızlıar olabilir . annemden biliyorum .

0

menepoz dönemi en belirgin ozeligi yuksek ates halsizlik yorgunluk uyku gibi belirtileri vardir

0

kadınlarda adet döneminin kalıcı olarak son bulmasıdır menopoz yumurtalıkların artık yeterince işkev görememesi durumudur menopoza girme yaşı genetik ve çevresel etkilere bağlıdır östorojen eksikliği yaşanır ateş ter basması uyku bozuklukları ruh halindeki değişiklikler çabuk sinirlenme depresyona girme alınganlık enerji kaybı saçlarda azalma meydana gelir.

0

menopoz, kadınların artık regl olma durumunun bitmesi ve üreme hücrelerinin işlevini yitirmesi durumudur. o dönemde hormonal değişikliğin fazla olduğunu sanmıyorum. daha çok ruhsal anlamda bunalım, agresiflik yaşanan dönemlerdir. zaten belli bir yaşa erişince menopoza girilir. hormonal değişiklik süreci, eğer erken yaşta menopoza giren olursa bir hormonal bozukluk yaşanmış olur. regl olduğu dönemlerdede zaten hormonsal bir değişim söz konusudur.

0

sürekli olarak vücut ısısında artış hissedilir. kışım ortasında bile klimanın en düşük ayarında oturulur.

0

kadınlarda adet kanamalarının kalıcı olarak kesilmesi menopoz olarak tanımlanır. adetler birden kesilebildiği gibi, öncesinde adet aksamaları yaşanabilir. adet aksamaları varsa başka sağlık sorunları yoksa, menopozun habercisi olabilir. aksamaların başlaması ve sonra kesilmesi, süreci klimakteryum veya halk arasında bilinen tabiri ile, yaş dönümü süreci olarak tanımlanır. menopoz başlamış olur. menopoz kadınlık hormonları olan, östrojen ve progesteronun yapıldığı yumurtalıkların artık yeterli fonksiyon görmemesinden kaynaklanır. günümüzde insan yaşamı yaşam koşullarının iyileşmesiyle, uzadığından menepoza girme yaşı ötelenmiş ve kadının menepozda geçen yaşam süreside uzamıştır. ülkemizde ortalama yaşan kadınlar için 80.7 yıl menepoza girme yaşı 45-49 olduğunu düşünürsek, kadınların yaşamlarının yaklaşık 1/3'ü menepoz döneminde geçmektedir. menepoza girme yaşı genetik ırksal çevresel faktörlere bağlı olarak değişiklikler gösterebilir. adet kesimi vücuttaki diğer bir çok hormonların salgılamasında değişikliklere neden olur. estrojen ve pregesteronun salgılamasının çok azalması ve bu hormonla bir denge şeklinde çalışan hipofiz bezinden salgılanan lh ve fsh adı verilen diğer iki hormonunda salgılamasını etkilediğinden artık kadınlarda dogurganlık için gerekli yapı sonlanır. ve kadın infetil çağına girer. hamilelik yaşanamaz.

0

menopoz döneminde cogu hormonal bozukluklar görülebilir bunların önemlisi benim bilgigim adet görünmez menopoz yasıyan bir kisi bir süre hayattan zevk almaz terleme olur uykusuzluk ve en önemlisi artık cocugu olmuyabilir mutsuz olur
alıngan olur yani hayatı kendine zindan ederrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

0

menopoz dönemnde ki hormonal değişikler ;
rem uyusunun azalması, uyku bozuklukları , sıcak basması , terlemeler
mutusuzluk yorugunluk, depresiflik
çabuk sinirlenmeler
ağalama nöbetleri
hafıza kayıpları

0

duygusal çöküntüler çok olur sürekli ateşlenme olur duygular fazlasıyla ön plana çıkar .

0

duygusal üzüntüler ateş basmaları ve duygusal cokuntuler meydana gelir

0

kadınlarda genel olarak adet kanaması olarak bilinen şey cok kotü bir şey diye tahmin ediyorum düşünsene hem sevgilin üzüyor hem menopoz oluyorsun yazık :d neyse başlıyalım menopoz doneminde 35 yaş üstü kadınlarda oluşur ise doktora gitmesi lazım diyedüşünüyorum menopoz belirtileri dengesizlik baş agrısı düşen östrojen vucutta bir takım degişikliligin olmasına neden olur menopozun genel belirtileri şunlardır : sıcak,uykusuzluk,cok cabuk sinirlenme,hemen yorulma ve eklem agrısı 5 6 ayda bir muayne olunmalıdır

0

ateş basar uyku gelir sıcaktan duramazlar

0

menopoz kadınlarda görülen östrojen ve progesteron hormonlarının gerilemesi sonucu ovulasyonun olmadığı ve menstrüasyonun gerçekleşmediği dönemlerde meydana gelir. kadınlarda östrojen seviyesi düşmüştür ve buna bağlı olarak kadınlarda erkeksi haller görülebilir.hatta kadınlarda menopoza bağlı olarak sıcak basması gibi olaylar yaşanmaktadır.

0

menepozda yaşananlar östrojen eksikliğinden kaynaklanmakta. gözlemlediğim kadarıyla ateş ter basmaları ve ruhsal dengesizlikler çok sık olmakta

0

menopoz gelişme dönemidir vücutda bazı desiklikller olur vücut olgunlaşmaya başlar