0

ceviz gerçekten çok faydalı bir besindir. özellikle beyin şeklinde olduğu için beyne çok faydalı olduğu ve zekayı geliştirdiği düşünülüyor. hatta bu yüzden ablam yeğenime sürekli ceviz yediriyor.

1

ceviz şekli itibariyle de beyine benzeyen bir besindir. ve özellikle beyin sağlığı açısından çok faydalıdır ,hafızayı güçlendirir. kan şekerini düzenler. geceden suya koyduğunu cevizi sabah aç karnına yiyip beklettiğiniz suyunu içerseniz kan şekeriniz dengeleyecektir ayrıca kilo vermek isteyenler de bu yöntemi uygulamaktadır. bunun dışında ceviz kabuğu kaynatılıp dişler bu su ile fırçalanırsa doğal yollardan diş taşı temizliği yapılıyor. sağlığımız açısından bir çok faydası olan cevizi evimizden ve sofralarımızdan eksik etmemeliyiz.

0

ceviz iyi bir doyurucudur, bağışıklığı güçlendirir, mideyi temizler, kan yapar, beyin gelişimi için özellikle anne karnındaki bebeklere faydası saymakla bitmez. bu yüzden hamilelikte mutlaka tüketilmesi gereken bir yiyecektir, insana güç ve enerji verir, kalp sağlığına iyi gelir, ceviz yağı ayrıca cilde iyi gelir ve cildi besler, temizler.