0

1- şehadet etmek , allah'tan başka ilah olmadığı anlamına gelmektedir.
2- namaz kılmak , gece ve gündüz bir günlük süre içerisinde beş vakit namazı kılmaktır.
3- zekat vermek , üzerine vacip olan herkesin , her sene fakir yahut muhtaçlardan onu almak durumunda olan insanlara veya zekat toplayıcısı memurlara vermesi gereken sadakadır.
4- oruç tutmak , hicri ayların dokuzuncusu olan mübarek ramazan ayında bütün müslümanların fecrin başlamasından güneş batıncaya kadar gündüz vakti yemeyi , içmeyi ve şehevî arzuları terk ederek oruç tutmalarıdır.
5- hac yapmak , islam şeriatında belirtildiği gibi özel bir zamanda allaha ibadeti yapmak kasdıyla mekkedeki kabe'ye gitmektir.

0

islam'ın 5 tane şartı bulunmaktadır bunların birincisi hacca gitmektir durumu yeter her kişi hayatında en az bir kere hacca gitmek zorundadır ama durumu yetiyorsa durumu yetmiyorsa gitmese de olur bir diğeri ise oruç tutmaktır buluğ çağına eren kişi yani 12 13 yaşlarda giren kişi ramazan ayında oruç tutması gerekir eksiksiz bir şekilde bir diğeri ise zekat vermek her yıl müslümanlar zekat verir öbür işleri namaz kılmaktır buluğ çağına eren kişi yani 12 13 yaşlarındaki bir kişi beş vakit namazı eksiksiz bir şekilde kılması gerekir bunlara cuma namazı teravih namazı ve özel günlerde kılınan bazı namazlarda içindedir kelime-i şehadet getirmek bir kişi eğer müslüman olduysa yani müslüman olması için kelime-i şehadet getirmek zorundadır kelime-i şehadet getirmeyen bir kişi müslüman olmamıştır.

0

ulusal kanalda saat bir de en iyi ve kötü tezahürat kadar iyi ve en büyük bir şey soracağım bir şey var bu sorunu ve bir keresinde ve ben de bir keresinde bir de bir keresinde ve ben de bir keresinde bir de bir keresinde ve ben de bir keresinde bir de bir.

0

namaz kılmak isteyen ve ben de bir keresinde namaz kıldım sonra oruç tuttum bu sözü bir olana.

0

islamın 5 şartı vardır bunu büyük,küçük demeksizin her müslümanın ergenlik yaşına gelmiş çoğu kişinin bilmesi gerekiyor.islamın şartları:
1-kelime-şahadet getirmek:bu ''eşhedü enla ilahe illahlah ve eşhedü enla muhammeden abdühü verasülühü'' diye söynenir.
2-namaz kılmak:5 vakit namazını her müslümanın kılması gerekir ibadetini yerine getirmlidir.
3-oruç tutmak:oruç tutmak her oruç tutöa ayında her müslüman olan kişinin tutması gerekmesidir.
4-zekat vermek:malının kırkta birini ihtiyacı olan fakir birine sadaka olarak vermektir.
5-hacca gitmek:her müslümanın yerine getirmesi gereken bir görev bir ziyarettir.

1

yüce dinimiz olan islam dininin kendini diğer dinlerden ayıran bazı başlıca özellikleri vardır.ve bu özelliklere islam’ın temel şartları adını veriyoruz ve bu temel şartlar sayesinde islam şu anda dimdik ayakta duruyor ve bin temel şartlar sırasıyla şunlardır:
1-namaz kılmak:dinimizin direği olan namaz vücudumuzla yaptığımız fiziksel bir aktivitedir ve bu namaz sayesinde günün beş vakti yüce allah ile aramızda bağlantı kurarız ve ona en yakın olduğumuz an namaz vakitleridir.namaz ergenlik çağını geçmiş bütün müslümanlara farzdır ve günde beş vakit farz namaz vardır.bunlar ;sabah,öğle,ikindi,akşam ve yatsı namazlarıdır.bunların yanında sünnetleri de vardır bu namazların
2-zekat vermek:islam dini barış ve sevgi dini olarak bilinir ve bunun en güzel örneklerinden biri de zekat verme uygulamasıdır.yani zekat:ekonomik durumu iyi olan insanların ekonomik durumu kötü ve muhtaç olan insanlara maddi destekte bulunmasıdır ve bunun ölçüleri vardır ,örneğin elinizdeki mal zenginliği ne kadar fazlaysa o kadar fazla zekat vermemiz gerekir.ve zekat toplumsal yardımlaşma ve dayanışma için en güzel örneklerden biridir.
3-oruç tutmak:yüce allah’a şükürler olsun ki bize o kadar güzel nimetler nasip ediyor ki be bu nimetlere şükür etmemiz için yüce allah bizi oruç imtihanıyla sınıyor.oruç ,ramazan ayında otuz günlük bir süreçte sabah namazından akşam namazına kadar insanın ağzına herhangi bir besin atmamasıdır.ve ayrıyetten insanın kötü söz ve davranışlardan da kaçınması lazımdır bu ayda.on bir ayın sultanı olarak bilinen bu ramazan ayının manası ise yani on bir ay boyunca bize yediren içiren allah’a bir aylık kısa bir süreç içinde yakınlaşmak ve ona şükür etmektir.
4-hacca gitmek.hac islam dininin en kutsal yerlerinden birisidir ve bu hac kutsal topraklarımız olan mekke ve medine ‘de olur.hac ise maddi durumu baya iyi olan müslüman insanların ergenlik çağını geçtikten sonra üzerine farz olan bir uygulamadır.ve hac için baya maddiyat gerekiyor.ve hac kıyamet gününün dünyadaki temsili bir reklamı gibidir.insanlar orda allah ile yakın olmaya çalışır ve tövbe ederler.
5-kelime-i şahadet getirmek:müslüman olan her insanın ömründe en az bir kere kelime-i şahadet getirmesi farzdır.çünkü münafıktan tek farkı bu sözdür.

0

islamin şartı 5 tanedir
1. kelimeyi şahadet getirmek: eşhedü enla ilahe illallah ve eşhedü enne muhammeden abduhu ve rasuluh arapcasidir.anlami ise ben şehadet ederim allah dan başka ilah yoktur ve yine şehadet ederim ki hz.muhammet onun kulu ve elçisidir.
2.namaz kılmak:günde 5 vakit namaz vardır bunları usulünce yerine getirmek dır
3. hacca gitmek: mekke ye peygamberimizin diyarına gitmektir kurban vakti gidilir zengin müslümanlara farzdır
4. oruç tutmak: sahur yaparak imsak vaktinden sonra iftara kadar hiç bir şey yeyip içmemektir vücudun zekatıdır.
5. zekat vermek: her müslüman bireyin belli miktarda yani nisap miktarınca malından zekat vermesidir fakirlere yolda kalmışlara vs verilir.

0

islamin 5 sarti.
şehadet etmek. allah'tan baska ilah yoktur hz.muhammed onun elçisi ve kuludur
namaz kilmak.gece ve gunduz bir gunluk sure icinde bes vakit namaz kilmaktir.
namz dinin diregidir.
zekat vermek. zekat uzerine vacip olan herkes vermesi lazim
oruç tutmak.hicri aylarin dokuzuncusu olan olan mubarek ramazn ayini butun muslumanlarin fecrin baslamsina gunes batincayakadar yemek ve diger arzulardan uzak durmasi gerekmekte.
hac a gitmek. durumu iyi olan muslumsn olan gidip allaha ibadet yspmasidir

0

islam'ın 5 şartı vardır:
1.kelime-i şahadet getirmek: ''eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü en la muhammeden abduhü ve resulühü.'' demektir. nüslümanım diyen herkesin söylemesi gerekir.
2.namaz kılmak: namaz kılmak farzdır. namaz dinin direğidir. 5 vakit namaz kılınması her müslümanın yapması mecburi olan ibadettir.
3.oruç tutmak: ramazan ayında 1 aylık orucun tutulması mecburidir.
4.zekat vermek: durumu iyi olan insanların muhtaç olan insanlara yardım yapmasıdır.
5.hacca gitmek: gerekli miktarda parası yeten insanların kutsal yerlere gitmesidir.

0

haca gitmek oruç tutmak namaz zekat kelimei sehadet

0

islamin 5 sarti .
1 kelimei şahadet oda eshedu enlailahe illallah ve eshedu enne muhammed resullullah turkcesi ben sahadet ederim ki allahtan baska ilahbyok muhammed onun resuludur. sahadet kelimesini getiren kisi kesin musluman oluryor bu hadislerde beyandir ama dille soyleyecek kalple tasdik edecek munafiklar gibu dille soyleyipte kalble soylemeyenlerden olmayalim.
2 namaz kilmak kesin bir emir kuranin cok yerinde geciyor namaz farzdir. bakara suresini okuyan bunu gormustur kesin. namaz mirac gecesi peygambere 50 vakit olarak farz kilindi peygamber geliste hz musa ile karsilasinca musa git rica et allah azaltsin ummetin buna guc getiremez taki peygamber gidip geldi 40 oldu 30 oldu 5 oldu gene hz musa git dedi buna guc getiremez peygamber ben haya ederim gene gitmeye ve 50 vakit 5 vakit olarak farz kilindi ki kim bu 5 vakti kilsa allah ona 50 vakit sevabi yazar gel gor ki simdi ise kimse dogru dorust 1 vakit kilmiyor. namaz insani kotulukten cirkinlikten korur hakk8nda cok hadiste var .
3 oruc: oruc bakari suresinde kesin emirle farz kilinmis bir ibadettir oruc manasi kendini aclik degilde baxi seylerden allah icin gunes batana dek muhahafaza etmek tir. oruc butun ummetlere farz oldugu gibi bidz muslumanlara da farz kilinmis. bakara suresinde size sayili gunletde oruc tutmak farz kilindi diyor. 4 zekat: zekat bi mali ibadettir allahin sana bajsettigi mali sene dolunca 10 dan 1 vermekrit zehat hayvanda , hububatta, para altin gumuste vardir. allah hakki oldugu icin kesin zekat mali cikarilmasi gerek.
5 hac hac ibadeti hem mali hem bedenidir mali olup yol azigi olan gitme imkani olan her muslumana farzdir kuran da hac suresi bile var. dinimizi bilelim lutfen

1

islamın şarti 5 tanedir
kelimeyi şehadet getirmek namaza kılmak oruç tutmak zekat vermek hacca gitmek
öncelikle kelimeyi sehadet getirmek "şahitlik ederim ki allahatan başka ilah yoktur ve yine sahitlik ederimki hz. muhammet onun kulu ve elcisidir" kelimei sehadet islamin ilk temel şartidir bir hiristiyan musluman olmak icin kelimei sahadeti soylerse annesinden yeni doğmus gibi tertemiz olur tum gunahlari silinir. namaz kilmak ise allaha olan bir cesit tesekkur şükur etme şeklimizdei yuce allahimizi gunun bes saatinde anmak ona secde etmek buyuk bir lutuf bizim icin... oruc tutmak yoksullarin halinden anlamak amaciyla alah icin ac kalmaktir... zekat vermek kazancimizdan sadece 40/1 i vermektir... hacca gitmek allahin evini ziyaret etmek onu orada anmak zikretmek demektir sefa merve tepelerine 7 kere kosup gelmek gibi..

0

islam'ın temel şartlarından ilki kelime-i şahadet getirmektir. kelime-i şahadet şu şekildedir: eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne muhammeden abduhü ve rasulüh. türkçe karşılığı şu şekildedir: şehadet ederim ki allah'tan başka ilah yoktur ve yine şehadet ederim ki hz. muhammed (s.a.v) onun kulu ve elçisidir.
ikinci temel şartı namaz kılmaktır. sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı olmak üzere beş vakit yapılan ibadettir namaz. allah'ın huzuruna çıkmak diyebiliriz. sabah namazı 2 sünnet 2 farz olmak üzere 4 rekattır. öğlen namazı 4 ilk sünnet 4 farz ve 2 son sünnet olmak üzere 10 rekattır. ikindi namazı 4 sünnet 4 farz olmak üzere 8 rekattır, akşam namazı 3 farz 2 sünnet olmak üzere 5 rekattır ve son olarak yatsı namazı 4 ilk sünnet 4 farz 2 son sünnet ve 3 vitir (vacip) namazı olmak üzere 13 rekattır.
üçüncü temel şart oruç tutmaktır. oruç ramazan ayında sabah ezanından akşam ezanına kadar olan vakitte hiçbir şey yiyip içmeme ve kötü alışkanlıkların hepsinden uzak durma ibadetine oruç adı verilir.
dördüncü şart zekat vermektir. elindeki sahip olduğun malın karşılığı olarak ihtiyacı olan kişilere malının ölçüsüne göre belli bir kısmını vermek yani malının zekatını vermek gerekir.
son şart ise hacca gitmektir. hac görevini yerine getirmek isteyen kişi kutsal bir yer olan kabe'yi ziyaret ederek ibadetler yapar ve hac görevini yerine getirmiş olur.

0

kelime-i şehadet getirmek, namaz kılmak, zekat vermek, oruç tutmak, hacca gitmek

0

islamin sarti 5 tir 1 kelime i sehadet getirmek esheduenla ilahe illallah ve eshedu enne muhammeden abduhu ve resuluhu 2 namaz kilmak 3 oruc tutmak 4 hacca gitmek 5 zekat vermek

1

islamın 5 şartı sunlardır; kelime-i şehadet getirmek,zekat vermek, hacca gitmek,namaz kılmak, oruç tutmak aciklamalari; zekat vermek maddi durumu iyi olan birinin maddi durumu iyi olmayan birine yaptiği yardima denir hacca gitmek büyük sevaptir tavaf etmeden dönulmez namaz kilmak gündelik hayatta yapmamiz gereken farzlaedan biridir oruç tutmak her sene 1 ay boyunca oruç tutariz bu büyük bir sevaptir.

0

1.kelime-i şehadet getirmek
2.oruç tutmak
3.namaz kılmak
4.zekat vermek
5.hacca gitmek

0

kelime-i şehadet getirmek islamın şartlarındandır. eşhedü en la ilale illallah ve eşhedü enne muhammeden abdühü ve resulühü denmektedir.
bir diğer şartı "namaz kılmak" tır. tüm müslümanlara 5 vakit namaz farz kılınmıştır.sabah,öğle,ikindi,akşam ve yatsı namazlarıdır. ayrıca bayram namazı,cenaze namazı da vardır.oruç tutmak islamın bir diğer şartıdır.ramazan ayında farz kılınan her müslüman 1 ay boyunca tutar.ramazan ayı her yıl değişmektedir. 10 gün geriye atarak ilerler.zekat vermek islamın dördüncü şartıdır.ramazan ayı sonunda yada sonuna doğru sahip olunan malın yada paranın kırkta biri sadaka olarak verilmesidir.hacca gitmek islamın beşinci ve son şartıdır.hac zamanı hac amacıyla mekke'ye gidilerek kabe'nin ziyaret edilmesidir. tavaf edilmesidir.

0

oruç tutmak
zekat vermek
hacca gitmek
kelime i şehaded getirmek
namaz kılmak islamın şartlarındandır

0

islamın 5 şartı vardır gelin şimdi bunları açıklayalım 1 namaz kılmak =5 şarttan bir tanesi olup insana zaman kavramını iyi hatırlatır.günde beş defa kılınır.birinci ve en önemli şart olduğunu belirtmek gerekir.2.si hac belli bi yaşa ve maddi imkanları yeterli insanlar gider ordada yerine getirilmesi gereken belli başlı görevleri vardır. kabeyi tavaf etmek gibi şeytan taşlamak gibi 3.şarta geçelim zekat vermek maddi durumu ve belli bi birikimi olan insanların ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığı maddi destektir.gelegeleim 4.şarta oruç 11 ayın sultanı aç insanların halini anlamamızı sağlar .insana fuzuli harcamaların gereksizliliğini kavratır. insanı paylaşmaya davet eder tutamanyanlar dinimizde kolaylıklar olduğu içöin fidye verebilir.5. şartımız ise kelimei şahadet getirmek her müslüman insanın bilmesi sürekli, tekrarlaması gerekir.