0

elektrik faturalarında tasarruf yapmak için öncelikle evimizde kullandığımız aydınlatma armatürlerini tasarruflu,led lambalara çevirmemiz gerekir. bununla da kalmayıp evimiz de ki prizlere takılı alıcıları gece yatarken( bunlar televizyon fişi, bilgisayar fişi, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi fişi) fişlerini prizden çekmeliyiz. eğer ısınmayı klima ile yapıyorsak kesinlikle ısı yalıtımı için gerekli önlemleri alıp ısı kaybını minimum seviyeye indirmeliyiz. elektrik faturanız 3 tarifeli ise çamaşır ve bulaşık makinelerini gece 23:00'dan sonra çalıştırmalıyız çünkü 23:00' dan sonra elektrik fiyatı 3 tarifeli sistem de en ucuz tarifedir. buda sabah 06:00' a kadar sürmektedir. elektrikli su ısıtıcılarından mümkün olduğunca kaçınmalıyız. çünkü bu ısıtıcılar en çok evlerde elektrik tüketen ısıtıcılardır. gece yatarken evimizde ki gereksiz lambaların hepsini kapatmalıyız. bu şekilde tasarruf edebilirsiniz. aklıma gelenler bunlar.

0

doğudaki insanlar nasıl kaçak kullanmaktan vazgeçer ancak o zaman tasarruf olur okuma bedeli bile dünyanın parası sanki adam taksi tutmuş geziyor

0

gereksiz elektrik kullanmaktan kaçının. mesela eğer telefonunuz sarjda takılı diğilse sarj aletinizi boş yere prizde takılı bir biçimde bırakmayın. yada oturmadığınız bir odanın lambasını açik bırakmayın.