0

zayıflamak için birebir olduğunu biliyorum bazı insanlar suya karıştırıyor bazıları yoğurt a karıştırıyor ve böyle tüketiyorlar

0

chia tohumu erken yaşlanmayı ve cilt kırışıkları önler zayıflamak isteyenler için yogurtla karıştırıp yiyebilirler bide tok tutma özelliğine sahiptir.

0

chia tohumu erken yaşlanmayı ve cildin kırışmasını önler. doğal antioksidan içermektedir. en önemli faydalarından biri ise sindirim sistemini düzenlemesidir. chia tohumu yapısından kaynaklı lifli bir besin olduğu için fazlaca su emer ve midede şişmesine sebep olarak açlık hissini bastırır.

0

chia tohumu zayıflamak için kullanılan bir tohumdur daha çok bağırsakları çalıştırıyor bağırsak tembelliği olan ve bağırsakları çalışmayanlar kullanıyor metabolizma hızlsndırıcı bir tohum daha çok yoğurda katılarak kullanılır kullananlar. memnu

0

bu tohum yedigimiz veya içtiğimiz her besini konulabilir ezerek ya da direk saf halinde tüketebiliriz yedigimiz yoğurtlara dondurmalara veya yemeklerin üzerine serp iştirebilir tatlılarda dokunabilir antioksidan görevi nde olduğu için kilo ve yağ yakımında döverim veya yakında kuvvetlidir kilo verdirebilir doğru yerde kullanıldığında kilo aldırabilir doğru yerde kullanıldığında kilo verdirir zararlı değildir tamamen bitkisel bir formüldür genel olarak çayır kullanılır ama yoğurdun içinde olanı da vardır veya dondurmanın içinde yata tatlının içinde dolan vardı nereye kullanıyorsan oraya ayak uydurur tadı çok tatlı değildir diye de ekşidir normal bir tadı vardır

0

bu besin kilo vermek isteyen kişilerin en çok tercih ettiği besinlerden biridir. özellikle bağırsak sorunlarının giderilmesi ve kabızlık problerinin ortadan kaldırılmasında yardımcıdır. bu tohum bağırsak hareketlerinin hızlanmasına yardım eder. özellikle kilo vermek isteyen kişilerin en önemli problemi olan açlık krizlerinin önüne geçmeye yardım eder. chia tohumu midede şişerek tokluk hissi oluşmasına yardım eder.

0

perhizlerde kullanılır. vücuttaki ödemi atmada işe yarar. botokslarda kullanılır insanı gençleştirir.

0

chia tohumu yüksek lif içerdiğinden tok tutar ve kilo vermede yardımcı olur , irem dericinin chia tohumu kullandıktan sonra zayıfladığını duymuştum.

kanser riskini azaltır.

0

chip tohumu sağlık için yararlı özellikle zayıflamak isteyenler için daha çok tüketilir yoğurtla güzel oluyor

0

chia tohumu zayıflamamış yarayan sindirimi kolaylaştıran bir tohumdur. genelde yoğurt süt gibi gıdaların içine karıştırılarak tüketilir faydalı bir bitkidir

0

günümüzde insanlar kilo vermek için pek çok yolu denmektedir. bunlardan biriside hazmı kolaylaştırıcı etkisi ile chia tohumudur. içinde barındırdığı vitaminler sayesinde tok tutucu etkisi ve çıkolata isteğini engelleyşcş etkisi ile oldukça yararlı bir besindir. ilk keşfedildiği tarih asırlar öncesine dayanır. milattan önce üçbin beşyüzlü yıllarda kullanılmaya başlanmış ve evcilleştirilmiş bir üründür. tek çiçekli veya tek evcikli bir bitki olarak papatya ve nane çiçeklerinin yer aldığı habitat içerisinde bulunmaktadır. ilk olarak kullanan medeniyetler ise amerika kıtasında yer alan maya ve aztek medeniyetlerinin bu bitkideki zengin protein ve yağı keşfetmeleri ile olmuştur. küçük boyutuna rağmen verdiği enerji nedeniylelk zamanlarda ilça olarak kullanılmaya başlanmıştır aztek medeniyetleri tarafından. çiçeğin yaprakları ise boya olarak kullanılmaya başlanmıştır. medeniyetler ilk dönemlerinde pek çok unsur için mücadele içine girmişler ve bu mücadele sıralarında yüksek enerji ihtiyacının karşılanması gerekiyordu. aztek medeniyetleri ve maya medeniyetleri bu enerji ihtiyacını chia bitkisi ile karşılıyordu. içinde yer alan antioksidanlar sayesinde de bağışıklık oranları artarak hasta olmaları engelleniyor.

0

chia tohumu son zamanların en çok tüketilen besinlerinden birisi haline gelmiştir. hemen hemen her türlü tariflere eklenebilen bu besin sağlık açısından da oldukça faydalıdır. bilim insanlarının yaptığı araştırmalara göre antioksidan ve omega 3 bakımından zengin olan chia tohumu bunların yanında onlarca mineral ve vitamin deposudur. günümüzde en çok zayıflamak için kullanılan chia tohumu sağlıklı bir yaşamın anahtarıdır. sindirim açısından çok kolay olan chia tohumu insan metabolizmasını düzenleyerek sindirime katkıda bulunmaktadır. kolestrol, tansiyon ve kalp rahatsızlığına da iyi gelen chia tohumu uzun süre yaşamanın yanı sıra sağlıklı bir yaşamıda bize sunmaktadır.

0

zayıflamada çok fazla etkili olup genelde yoğurtla ve yemeklerin içerisine karıştırılarak da tükeliyor sindirimi kolaylaştırıyor

0

chia tohumunun faydaları arasında şunlar vardır.
bağışık sistemini güçlendirir.
grip, nezle gibi rahatsızlıklardan korur
yaşlanmaya karşı korur.
içerisin de antioksitan içeren tohumu vücudu kansere ve yaşlanmaya karşı korur.
cilt sağlığına katkı sağlar.
kalp rahatsızlıklarını önler.
kolestrolü düşürür.
sindirimi kolaylaştırır.
chia tohumu çiğ olarak tüketilir.
yoğurt , süt ile tüketilir.
meyve suyuyla birlikte tüketilir.
ayrıca içtiğimiz suyun içerisine katabilirizb

0

chia tohumu hücrelerin yenilenmesine yardımcı olan bir tohumdur, genellikle bayanların kullandığı güzel ve genç görünmek için cildin daha parlak görünmesini sağlıyor, bunun dışında içerisindeki kalsiyum miktarı sayesinde kemiklerin güçlenmesine yardımcı oluyor, bağışıklık sistemimizi güçlendirdigi için soğuk algınlığında yakalandığımız grip, enfeksiyon, nezle gibi hastalıklara karşı bizi korur, chia tohumunu yoğurtla karıştırıp tükettiğimizde güzel bir ara öğün olabilir ayrıca salatalara karıştırıp yiyebiliriz, besin değeri yüksek bir enerji kaynağıdır, diyet gibi olaylar olduğunda chia tohumunu diyet yaparken tok tutması için kullanabilirsiniz, chia tohumu oldukça dayanıklı bir bitkiden elde edilir, vücutta oluşan iltihaplanmaları veya yaralanmalarıda büyük ölçüde mücadele ederek önleyebilir, kalp rahatsızlıklarına karşı iyi gelir, öncelikli olarak bağırsak sorunlarında kullanılabilir

0

chia tohumunu genellikle bayanlar kullanıyor daha güzel bir vücut daha fit bir gövde gösterisi için..
zayıflamak adına kullanan bayanları da duydum doğrusu. ama genel olarak bayanlar kullanıyor multivitamin ve sağlıklı yaşam için kilo verdiriyor mu? tartışılır...

0

illa ki denk gelmişsinizdir buna günümüzde çoğu ünlü blogger veya youtuber bol bol chia tohumundan bahsediyor ve yiyor. gördüyseniz eğer chia tohumunu genellikle çiğ olarak tüketiyorlar. en yaygın kullanım şekli bu. smoothie yoğurt yulaf ezmesi veya yaptıkları meyve karışımlarının içine ilave edip öyle yiyorlar. chia tohumu aslında aynı kekik nane vs gibi baharat olarak da kullanılabiliyor yani pişirdiğiniz bir yemeğin içine de ekleyebilirsiniz. ayriyetten chia tohumu pişirilerek veya ısıtılarak da yenilebilir örneğin bir bardak sütü kaynattıktan sonra tam içecekken içine bir miktar chia tohumu ekleyebilirsiniz özellikle çocukların gelişimine çok katkıda bulunduğundan dolayı annelere oldukça tavsiye ediliyor. sadece gelişim değil daha bir çok yararı var aslında özellikle sporcular diyet yapanlar tarafından da oldukça önem veriliyor çünkü tam bir protein kaynağı olduğu söyleniliyor. cildin yaşlanmasını kırışıklıklarını önleyerek genç kalmasını parlak görünmesini sağlıyor. yine lif açısından zengin olduğu için bağırsağı rahatlatıyor hatta bağırsakta oluşan problemlere de iyi geldiği söyleniyor. protein yanında içinde çok fazla omega 3 asiti bulunuyor bu da beyni korur hafızayı da aynı şekilde. ve kanserli hücrelerle savaşır oluşumunu da engeller. enerji verdiği için tatlı ihtiyacını da ortadan kaldırıyor sporcuların diyet yapanların tercih etmesindeki bir diğer sebep de budur zaten. kan şekerini düzenliyor ve çocuklara verildiğinden yola çıkarsak içinde kalsiyum barındırdığından kas gelişimini de destekliyor. bu sayede çocuklardan sonra hamilelerinde mutlaka tüketmesi gereken besinlerin başında geliyor yani her derde deva gibi bir şey!

0

cia tohumu faydaları:
vücut ve beyin için çok faydalıdır. vücuda enerji sağladığı için kuvvet anlamına da gelir. karbonhidrat- protein -lif - yağ- magnezyum- fosfor içerir. kemik sağlığı için çok faydalıdır. hamileler tüketmemelidir. faydası kadar zararları da vardır. iyice bir araştırma yapıldıktan sonra tüketilmelidir.

0

an chia tohumunun aşırıya kaçmadan ve düzenli kullanımı sonucnda oldukça etkili ve faydalı olduğunu kabul etmeliyiz. cre yenileme özelliğan chia tohumunun aşırıya kaçmadan ve düzenli kullanımı sonucnda oldukça etkili ve faydalı olduğunu kabul etmeliyiz.
günümüzde birden sosyal ortamlarda adından söz ettirse de chia tohumunun aslında mö. 3500 lerden beri kullanıldığı söylenir. zengin yağ, lif ve protein kaynağı olan chia tohumu özellikle bedene verdiği güç ile bilinir.
bu küçük ama mücizevi etkilere sahip olan tohumu geçmişte aztek ve mayalar bile bazı hastalıkların tedavisinde kullanılardı.
chia tohumu gluten içermez. kalsiyum ve omega-3 açısından zengindir. tok tutma özelliğine sahiptir ve antioksidan kapasitesi yüksektir.
chia tohumu yüksek miktarda enerji verme özelliğine sahiptir.
bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır.
antioksidan içeren tohum, vucdumuzu kansere ve yaşlanmaya hatta bazı kaynaklara göre kırııklara karşı bile koruma etkisine sahiptir.
aynı zamadna grip ve nezle gibi hastalıklardankoine sahiptir
iltihaplanmayı önler
kalp rahatsızlıklarına iyi gelir ve kan dolaşımını düzene sokar
kolestrolü düşürür
sindirmi kolaylaştırır
yapısında bulunan omega-3 ve diğer etken maddeler sayesinde beyin fonkdiyonlarını geliştirir
chia tohumunu direk olarak çiğ tüketebileceğiniz gibi çtiğiniz suya veya meyve sularına ekleyebilirsiniz. yemeklerinizin üzerine veya salatalarınızın üzerine serpebilirsiniz.
kahvaltılık gevrek veya müslilerin
günümüzde birden sosyal ortamlarda adından söz ettirse de chia tohumunun aslında mö. 3500 lerden beri kullanıldığı söylenir. zengin yağ, lif ve protein kaynağı olan chia tohumu özellikle bedene verdiği güç ile bilinir.
bu küçük ama mücizevi etkilere sahip olan tohumu geçmişte aztek ve mayalar bile bazı hastalıkların tedavisinde kullanılardı.
chia tohumu gluten içermez. kalsiyum ve omega-3 açısından zengindir. tok tutma özelliğine sahiptir ve antioksidan kapasitesi yüksektir.
chia tohumu yüksek miktarda enerji verme özelliğine sahiptir.
bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır.
antioksidan içeren tohum, vucdumuzu kansere ve yaşlanmaya hatta bazı kaynaklara göre kırııklara karşı bile koruma etkisine sahiptir.
aynı zamadna grip ve nezle gibi hastalıklardankorunmak için de etkilidir.
saçalrımızın hızlı ve sağlıklı uzamasından güçlü görünmesinde etkilidir.
zayıflamak için eşi benzeri bulunmayan besin maddeleri araısndadır
yapısında bulunan yüksek miktarda kalsiyum ile kemik gelişiminde olumlu etkiye sahiptir
vücudun toksinlerden arınamsını sağlar
hücre yenileme özelliğine sahiptir
iltihaplanmayı önler
kalp rahatsızlıklarına iyi gelir ve kan dolaşımını düzene sokar
kolestrolü düşürür
sindirmi kolaylaştırır
yapısında bulunan omega-3 ve diğer etken maddeler sayesinde beyin fonkdiyonlarını geliştirir
chia tohumunu direk olarak çiğ tüketebileceğiniz gibi çtiğiniz suya veya meyve sularına ekleyebilirsiniz. yemeklerinizin üzerine veya salatalarınızın üzerine serpebilirsiniz.
kahvaltılık gevrek veya m

0

chia tohumu yoğurtla tüketilebilir salatalara katabilirsiniz genellikle tok tutucu bir özelliği olduğu için zayıflamak için kullanılıyor tabi sayamadığım bir çok faydasıda var isterseniz bir tatlı kaşığı yutup hemen ardından su içebilirsiniz.tüketmekte zorlananlar için bu miğdede veya koyduğunuz yoğurt içerisinde kısacası sıvı içerisinde şişme özelliği olduğu için bu sebeple tok tutma özelliği devreye giriyor.