0

bir yeni doğan sarılık bebeklerin %90 onda vardır. arkadaşında dediği gibi yani sarılık ilerlemeden hastaneye götürülmesi lazım tedavi edilmesi lazım zaten orada doktor kendisi karar veriyor yani tüm bebeklerde gözüken bir şey bu sarılık hadi üstüne yeni doğan bebek sarılığı ama bazı sarılıklar ilerlerse ölümcül bile olabiliyor. hatta ben küçükken sarılık geçirmişim ben bir ay hastanede kalmışım yani benimkisi ağır geçmiş... ve ben acemi anne olmama rağmen ilk çocuğum bir de benim eşimin annesi olsun ,eşimin yengesi olsun oğlumun sarılık olduğunu anlamadı yeni doğduğunda ben eşime dedim bu çocuk dedim sarılık eşimin annesi ile yengesi de hemen kalktı dedi ki sarılık değil bu çocuk ondan sonra hastaneye götürdüm.. harbiden de oğlum benim sarılıkta yani anlayacağın ben gittim doktor dedi ilerlemede işte kan tahlili yaptılar oğluma çünkü kandan belli oluyor gözlerde sarılık oluyor, çocuk çok uyuyor aşırı derecede kafasını bile kaldıramıyor insan bitkin oluyor yani sarılik kana karışan bir mikrop diyebilirim, onun için kan alıp sarılığın yüksekliğine bakıyorlar benim oğlumun ki çok şükür fazla yüksek çıkmadı bir sarı tülbent taktım ,ondan sonra çocuğum hep ışığa tuttum tedavisi olur hep ışığın altında tuttum ondan sonra çok şükür çocuğum 2 ,3 hafta sonra iyi oldu yani.
sarılığın sadece tek tedavisi ışığa tutmak ama böyle bildiğimiz ışık değil böyle renkli ve ışık tam adı şu an aklımda değil.

0

hastane ortamında doğan çocukların yüzde 90’nında görülebilen bir hastalıktır. bu hastalığa hastane hastalığı da denir. ciddi bir hastalıktır. hemen tedavi edilmesi gerekir. aksi halde ciddi sağlık sorunlarına sebebiyet verir. satılık belirtileri arasında gözlerde sararma ve bebeğin çık ve aşırı bşr şekilde uyumasıdır. anne ve babalar ilk bir ay içinde yenidoğan bebeklerine iyi bakmalı, sarılık belirtilerinden bir kaçını görürse acilen hastaneye gitmelidir.