0

şart değildir. sağlık problemlerimden dolayı bana uygulanmamış fakat kardeşlerime yapmışlar. tuzlamak deri rahatsızlıklarına iyi geleceği düşüncesi ile yapılmakta burada. ayrıca sadece tuz değil bal ve yağ gibi şeylerde eklenebiliyor içerisine.

0

oraya sorduğum benim yaptığım ya da gidip doktora sorduğum soracağım anlamına mi geliyor? zaten bi öğrenemediniz soruları şahısa atfedip soranı eleştirmeyi. soru soruyoruz hayat hikâyemizi yazmıyoruz burada ve sen nerde yaşıyorsun uzayda mi bilmem ama tüm türkiye de yaygın bir batıl inançtir bebek tuzlama. çok tehlikeli ve sonuçları ölümcül olabilen bir durumdur kaç tane bebek de bu yüzden ölmüştür. elinizde son surat son teknoloji telefon bi ton da arama motoru var ama kullanan yok nerde? doktordan azar yermişim. sanki bebeği tuzlayim mi yazdım ya! aklı başında insan herhalde bunu buraya sormaz zaten aklı başında insan bunu yapmaz da. hurafelere bakış açıları merakı artı para kazanma düşüncesi ile sorulan güncel bir sorudan nasıl kişiye yargılamaya geçiyorsunuz neyin kafası anlamadım.

0

ilk defa duyuyorum bebeğin tuzlanması ne ya. şimdi bunu bir doktora söyleseniz bir ton laf yersiniz bence.

-1

yani bana göre evet bebeğin tuzlanması lazım. biz genellikle bebeklerimizi tuzuyoruz bebekler kokmasın diye zaten bazı aileler yat tuzlamıyor ya da az tuzluyor artık bilemem. kokan insan çok görüyorum en azından çocuk çok tuzdandımi hiçbir şekilde de kokmuyor zararı falan da yok zarar görseydik bizler görürdük. eskiden beri olan bir şey mi ay çok şükür hiçbir yerimde bir zarar da yok bu saatten sonra kimseye zararı olmaz. doktorlardan daha iyi biliyor eski insanlar bana göre ondan dolayı bence şart diye düşünüyorum.

0

şart değildir ama yeni doğan bebekleri vücudu kokmasın diye tuzlarlar. hatta güzel tuzlanması gerekir. benim ablamın kızı tuzlanmadığı için biraz koştuğundave terlediğinde hemen kötü kokuyor.

1

yenidoğan'ın doğduktan sonra tuzlanması gelenek haline gelmiştir. normalde böyle bir şey yapılmaması gerekir çünkü tuzlar bebeğin cildine zarar verebilir .bu gelenek normalde bebeğin kokmaması için kullanılır yani bebek terlemesin diye. oysa bunu yapmak çok tehlikelidir cünkü bebeğe zarar verebilir. normalde tıpta böyle bir şey yoktur. bu sadece bir gelenek haline gelmiştir özellikle adana taraflarında daha çok yapılır.