0

yalandan o kadar çok nefret ediyorum ki yalan söylemeyi düşünsem bile dayanamayıp doğruyu pat diye söyleyiveriyorum. yalan söylediğimde karnıma ağrılar giriyor ve uyuyamıyorum. ben karşımdakine bu kadar dürüstken bana yalan söylenmesine tahammül edemiyorum. yine de karşımdakinin söylediği yalan türüne göre inisiyatif kullanabilirim.

0

aslında karşımdaki insanın yalan söylediğini fark ettiğim zaman onu dinliyormuş gibi yaparım ama çokta önemsemem söylediklerini veya onun herhangi bir yalanını öğrendim diyelim ve o kişi benim için özel biri ona karşı olan tutumun değişir. sakinliğimi korumaya çalışırım ama ona karşı olan güvenim azalır. ona karşı olan güvenim azaldıkça da ondan uzaklaşmaya başlarım bir daha rahatça ve kolaylıkla yalan söyleyebileceğini düşünürüm bu bende bir süphe uyandırır doğal olarak ondan uzaklaşmak gereğini hissederim. o kişi beni için çok değerli ise ve pişmansa belki bir süre sonra ona bir şans daha veririm. tabiki bu tutumum söylediği yalana göre de değişebilir. ona verdiğim şansı yine kötüye kullanırsa ve aynı şeyleri yaparsa başka yalanlar da söylerse ondan uzaklaşmaya onunla irtibatı kesmeye ve görüşmemeye çalışırım. çünkü bu durum beni üzer ve yıpratır beni kimsenin üzmesine izin vermek istemem. ona olan güvenim sarıldığı için toparlanmam zaman alır ister istemez başka insanlara karşı olan güvenimde sarsılır ancak bunun önüne geçmeye her insanın farklı olduğunu önyargılı olmamam gerektiğini düşünürüm.

0

gerekmedikçe yalan söylemem. maalesef erkek arkadaşım varken çok yalan söylemek zorunda kalıyordum ama ayrıldık bu sayede artık yalan da söylemiyorum.

0

yalana karşı tutumum yani herkes yalan söyler tabii ki ben de söylerim sen de söylersin sorumami ekibi bile yalan söyler :) yalan zaten acil durumlarda devreye giren bir kurtarma yöntemidir pişman oluruz söyledikten sonra ama iş işten geçmiştir. yalan söylediğimizi karşımızdaki kişinin bilmesini istemeyiz. bu yüzden yalanımızın arkasında dururuz. bu aşamada insan bayağı yorulabilir herkesin başına gelmiştir ufak tefek yalanlar söylenebilir. büyük yalanlar gerçekten işleri kötü duruma getirebilecek yalanlar kötü kurnaz kişilerin aklından geçen yalanlardır. hatta onlar düşünür birkaç gün önceden şu yılanı şu şekilde söylersen bunu yapabilirim falan filan. ama bizim yaptığımız ufak tefek yalanlar aslında ortalığı toparlama durgunlaştırma amaçlı söylenen masum yalanlardır. yalan söyleyenlerle arkadaşlık kurmam diye bir şey yoktur herkes yalan söyler emin olun ki herkes yalan söyler dileyelim ki kötü kişilerin yalanlarına kurban gitmeyelim tabii ki böyle insanlardan herkes uzak durur ve nsanlar tecrübeleri ile insanları gözümden anlayacak yeteneğe sahip oldukları için bu kişilere pek fırsat vermezler ki ilahi güç de büyük yalan söyleyen kötü fikirli insanları eninde sonunda durdurur.

0

yalanı sevmiyorum yalan söyleyen kişilerle iletişimimi keserim tepkim bu olur

0

yalana karşı tutumum yalan söyleyen kişilerle kesinlikle arkadaşlık yapmam ve muhabbet etmem kesinlikle o kişilerden uzak dururum.çünkü yaptıkları yüzünden hayatıma kötü şeyler olabilir.dikkatli olmak lazım.