0

ben ağlayan insanlara teselli veremem kesinlikle bende onlarla birlikte ağlarım . nedenini bilmem ama ağlayan insanlar beni dinlemezler bende kendi hallerine bırakmayı tercih ederim çünkü onlar için yapabileceğim şeyler yoktur. ben ağlama desemde ağlayacak en iyisi kendi haline bırakayım ağlayarak içini doksun daha iyi yani.

0

destek olmaya çalışırım, sarılırım, anlamaya çalışırım dinlerim dertlerine deva olmaya çalışırım. konu hakkındaki fikirlerimi belirtirim sonuca odaklı çözümler üretmeye çalışırım. hiç bir şeyin ondan daha kıymetli olmadığını anlatırım. onu güldürecek mutlu edecek şeylerden bahsederim.

0

ben önce biraz ağlamasını beklerim sessizce yanında dururum. çünkü ağlamak insanı gerçekten çok rahatlatıyor. ağlamazsa içinde kalır, içinden atması gerekiyor bunu. zaten bir süre sonra ağlaması yavaşlıyor yada duruyor. bu kısımda konuşmaya başlıyorum. anlatmak isterse onu dinleyebileceğimi söylüyorum. anlatırsa yine sessizce, sözünü kesmeden anlatmasını bekliyorum. dışardan bakan bir göz olarak eğer akıl vereceğim bir konuysa akıl veriyorum değilse kalbinin sesini dinlemesini onun her zaman doğru yola götüreceğini söylüyorum. eğer ki ağladıktan sonra anlatmak istemezse hemen konuyu değiştiriyorum. daha çok eğlenceli şeylerden bahsedip kafasını dağıtmasını sağlıyorum. genelde de işe yarıyor. aklında ki her neyse tamamen unutuyor. ama başta ağlaması lazım. ağlamasını durdurmayın, daha sonra yine patlayacak belki daha fazla bir şekilde o yüzden ağlayıp rahatlaması lazım.

0

ağlayan bir insana sarılarak içinde ki acısına ortak olmaya çalışırım, insan olmak inancı görüşü farketmeksizin bunu gerektirir ve asla ağlayan birine herşey geçecek herşey düzelecek güzel günler yakın gibi cümleler söylemem çünkü bunu gözyaşını üzüntüyü kahrı çileyi hakedecek bişey yapmamıştır, ağlayan çaresiz biri.