0

kitap insanıyım kesinlikle kitapları çok ama çok severim. televizyon arada bir izlerim.

1

televizyon her zaman izlenilmez. çünkü bağımlılık yapması durumunda gözlerimize, beynimize, sinir sistemimize etki yapmaktadır. sadece haberler ile toplamda 2 (iki) ya da 3 (üç) dizi izlemek için karşısına geçmekteyim. tam bir kitap adamıyım. ayda en az 10 (on) kitap okuyorum, günde minimum 400 (dörtyüz) sayfa kitap okumaktayım. kitap okumak benim ufkumu açıyor, bilgimi, kültürümü arttırıyor, boş işler ile uğraşmamı vekötülük düşünmemi engelliyor. hayata objektif bakmamı sağlıyor, kitap adamı olmak en iyisidir.

1

televizyon insanıyım. hiç yalan konuşamam direk söylerim. kitap okumayı sevmiyorum çünkü sevebileceğim bir tür olduğunu hala düşünmüyorum. gidip de merak etmiyorum bende çoğu merak uyandırmıyor .. hala beni etkileyebilecek bir kitap çıkmadı karşıma normalde ara ara çıktığımda şöyle bir göz gezdiriyorum ama sonra vazgeçiyorum..

0

her ikisini de dozunda götürmeye çalışıyorum. çok kaliteli bir diziye denk geldiğimde evet bitirmeden geçmem ancak aynı durum kitap için de geçerli.

0

ben kitap insanıyım..kitapta kendini anakarakterin yerine koyup derin hayallere kapılabilirsin..öyle romanlar var ki okudukca okuyası geliyor insanın..kitap okumak yetenekdir.herkes okuyamaz.ben kitap okudukça kendimi geliştiriyorum..fikirlerim değişiyor yeni fikirler çıkıyor ortaya.bazen keşke diyorum ana karakterin yerinde bende olsam diyorumm..televizyon da ise herşey senaristin elindedir..oyuncuların oyunculuklarına bağlıdır.bazıları öyle bir oynarki oyunu sanki içindeymiş gibi.ama bazıları flash tv deki gibi oyunculuklar beni tv izlemekten soğutuyıor.yeri geldi bende senaryolar yazdımm kendi yazılarımı yazdım.tabi yazmak için durmadan kitap okuman lazım.kitap okuduğunda düşünce gücün artar hayal gücün artar ve artık yazmaya başlarsın.bu işler böyledir.

0

kesinlikle kitap insanıyım. çünkü tv de karakterler, olaylar tekdüze ve bizim hayal gücümüzle değil yapımcı, yönetmenin hayal gücüyle yapılmış şeyler. oysa kitapta her şeyi sen belirliyorsun karakterleri, mekanı her şeyi senin hayal gücün belirliyor.

0

kitap insaniyim tv izlemiyorum yararlı değil

0

tv ve telefon biraz asosyal dönemde yaşıyoruz

1

kitaplar çok saçma tvlerde kitapların canlandırılışı var daha anlamlı daha gerçekçi bir uygulama ve tv adamıyım

1

ne kitap insanıyım nede tv ben doğa ile bütünleşen gezgin bir insanım gezmeyi severim kitap arada okurum ama tv hiç izlemem

0

kitap tabi ki, daha gerçekçi ve samimi tvdekilerle kıyaslarsan.