0

bizzat kendim oyun bağımlısıydım. tedavisi ise şunu kendime söyleyerek oldu: ''bir gün bu oyun kapanır ama bu oyunu oynarken aldığım zevk uğruna heba ettiğim onca zaman asla geri gelmez.''

0

bence oyun bagimliliginin tedavisi var fakat bunu kendi kendimize ya da aile icinde yapamiyoruz. cunku her tepkimizde oyun bagimlisi olan kisi daha bagimli oluyor. bilgisayarini saklıyorsun çıldırıyor. saat zaman veriyorsun karisma diyor. heran her saniye elinde ve artik bu onun dunyasi olmus

0

eşim bazı dönemler oyunlara takıyor bu bazen tartışmamıza da neden oluyor tedavisi farklı yönlere çevirmek kişiyi

0

oyun bağımlısı olan bir arkadaşım var ne zaman ararsam meşgule atar oyun oynadığı için hiç açmaz açarsa oynadığı oyunu kaybeder savaş oyunu hastası kendisi bence tedavisi telefonunu almak olurdu ailesi telefonunu elinden alırsa oyniyamaz böylelikle mecburende olsa oyunu unutmak zorunda kalacaktıe.

0

eğer herhangi bir yakınınızı eşiniz , oğlunuz , akrabanız oyun bağımlısı ise onu bu durumdan koparmak kurtarmak istiyorsanız tek yapmanız gereken şey onu alıp dışarıya götürmek çünkü dışarıda hiçbir şekilde tablet ve bilgisayarla oyun oynayamaz bir müddet boyunca dışarıya gidip geldiği için oyunlardan tat almamaya başlar ( kendimden biliyorum ) :)

0

eşim evet oyun bağımlısı mesela işten gelir elini yüzünü yıkar. ondan sonra elinde telefonla alır ya poker oynar yada, okey oynar ve biz çok tartışırız ondan sonra ben susarım ben de elime telefonu alırım ben de sorumani'ye girerim o da orada öyle telefon oynar yani hiç elinde bırakma yemek yerken ve telefon oynayan daha ben ona diyorum ki kalk git şu sofradan diyorum tedavisi varmı bilmiyorum ama tedavi olmaz yani insan kendisi düşünerek bırakması lazım bence bunu hiçbir tedavi ile alakası yok.