0

bir yeri kiralamak için ev sahibiyle anlaşma yapılır yada emlakçıdan görüşülür ve ona kiralamak istenilen ev için başkasına vermesin diye bir miktar depozito verilir

0

bir yeri kiralamak için verilen bir miktar paraya kaporta denilir

0

bir evi kiralamak için verilen paraya yani evi alcağız diyorsunuz kimseye vermemesi için satıcının ona kapora veya diğer adıyla depozito vermek diyebiliriz bunu verince satıcı diğer insanlara ev satılık veya kiralık demez sizden haber bekler.

0

bir evi kiralamak veya satın almak için depozito veririz. eger almaktan ve kiralamaktan vazgeçerseniz genellikle depozitonuz yanar. adamlar öğrencilerden her zaman depozito alir. ben mesela ev kiralacaktim ama benden 600 tl istedi neden dedim . eşyalara zarar falan gelirse sen burdan çıktıktan sonra sana geri vercem dedi. bende verdim evi tuttum. evden çıkınca da dediği gibi bana parayı geri verdi. aslında iyi bir sey bu. benim kendı şahsi düşüncelerim bunlar bana katılan insanlar da vardir bana katilmayan insanlarda mevcuttur. ama ben herkesin düşüncesine saygı duyarım duymam da gerekir yani.

0

kapora olabilir.
emlakçı ücreti olabilir.
depozito olabilir. gelen geçen para istiyor.