1

paranoya, yersiz şüphe ve kuşkular duymak anlamına gelir. bu gibi kişilere paranoyak denir ki, aslında illa da çok ileri düzeyde olmasa da bu hastalıktan biraz olsun izler barındıran insanlarla yaşamak çok zordur. besledikleri olumsuz ve kötü düşüncelerden uzak yakın çevrelerindekileri hayatta karşılaştıkları insanları bile haksız yere sorumlu tutabilirler, kendi zaaflarını karşısındaki insana yansıtmak suretiyle rahatsız ederler.

allah her daim herkesi akıllı fikirli sağlıklı selim düşünceli eylesin ki, şu dünyada herkes jerkese muhtaç herkes herkesi etkiliyor. hiç bir şeye ihtiyacı olmayan allah tan başka.

allah akıl sağlığı, izan versin diyorum.

1

paranoya olmak, her şeyden kuşku duymak ve ya şüphelenmek anlamında kullanılır. gittiği her yerde, girdiği her sokakta bir şüphe duyan ve kuşkulanan insandır. acaba beni öldürecekler mi? acaba beni takip eden birileri mi var? beni yaralamak isteyenler var? herkes bana kötü gözle bakıyorlar? gibi anlamsız ve mesnetsiz düşüncelerle hayatlarını geçirirler. ayrıca bu tiplerde çevrelerine çokça zarar verirler. kimseyi rahat bırakmazlar. herkesi huzursuz ederler.

0

paranoya sanrı demektir. örneğin birinin sürekli sizi takip ettiğini düşünmeniz, birinin sizi sürekli öldürmek istediğini düşünmeniz vesaire tam bir paranoyakliktir.