0

bitki çaylarının çok fazla tüketilmesi zararlıdır. dozunda kullanımının çok fazla yararı bulunan bitki çayları gereğinden fazla kullanılırsa bir çok zarara sebep olur. bitki çayları diüretiktir yani vücuttan su atar, böbreklerin çok fazla çalışmasına sebep olur. fazla bitki çayı tüketimi böbrekleri yorar. ayrıca bitki çayları içeriklerinde yüksek oranda bazı kuvvetli içeriklere sahiplerdir. fazla kullanımı bunların karaciğerde birikimine ve karaciğer yetmezliğine sebep olabilir.
günde 2 bardaktan fazla içmemeye özellikle de bazı bitki çaylarına bağımlı olmamaya dikkat ediniz

0

bazı bitki çayları için günde iki defadan fazla içilmesi önerilmez. fazla tüketildiğinde zararlı olabilir.
eğer herhangi bir sağlık problemi engel değilse zararlı değil, faydalıdır.

0

bitki çayları normal insan içebilir
ama hamile kişilere önermiyorum

0

yani fazla çok etmediğin sürece bitki çayları faydalıdır, zarar yoktur.. ama herkesin de bildiği gibi her şeyin çoğu zarardir.

0

bitki çayları genellikle sağlığa yararlıdır.ama alırken dikkat edilmesi gerekir .çünkü bazı sahte bitki çayları piyasada çok fazla var.

0

karışım halinde olursa karaciğeri yorduğu için zararlı ama tek tek genellikle yararlı içeçeklerdir bunu için neyi ne sebeple içtiğimizi bilmeliyiz

0

ilaçlar bitkilerden oluştugu için ne kadar fazla kullanırsak zararlı ne kadar az kullanırsak yararlı olur yani dozunu bulsak yarar sağlayabilir.

2

bitki çayları yerinde ve zamanında kulanılırsa yararlı olur. her zaman alımı iyi değildir

1

bitki çayları genel itibariyle sağlığa faydaları olan bitki türleridir. yalnız yerine ve kararında tüketilirse oldukça faydalıdır. özellikle yeşil çay, rezeneli, sinamaki, ıhlamur, zencefil gibi bir çok bitki oldukça insan sağlığına faydalıdır.

1

bitki caylari yerinde icersek faydali ama her sey gibi fazla kacirirsak olmaz

1

yararlı olanı da var zararlı olanı da. ama şöyle bir şey var ki lipton vesaire aldığımız sallama bitki çayları yararlı değil. bitkileri aktardan alıp çay yapmalıyız.