0

yokluk dert olur . insanın içini kemirir yer bitirir . bunu parasız kalan insanlar daha iyi bilir . eğer saadeti paradan bekliyorsanız para saadet getirmez . para sizin için birer araçsa ancak saadet haline gelebilir . para demek güç demektir aynı zamanda . insan ne kadar fakir ama gururluyum dese bile para olmadan hiçbir şey yapamıyorsunuz neticede .

0

evet bu soru biraz farklı algılanabilir ama para elbet gerçek saadeti getirmez çünkü gerçek saadet insanın içiyle barışık olması ve kalben ruhen kutlu olmasıdır.
bu durum insana verilen vazifelerin yapılmasıyla gerçekleşir.
yani allah'ın bize verdiği vazifeleri yerine getirerek asıl saadeti buluruz.
yoksa insan bu vazifeleri unutup mutlu olamaz.
düşün çok paran var her şeyi yapabilirsin her şey elinin altında tamam başka amacın ne ya da neler olabilir bi düşün gezmek hem de dünyanın her yanını tamam gezdin, yemek her türlü tamam onu da yaptın kızlarla ilişki kurmak tamam o'da tamam sonra ne yapacan böyle pis bir hayatı geçirdin nasıl saadet,mutluluk olabilir ki
olamaz ama para olmayacak değil tabi insanın ihtiyacını karşılaması için gerekli bir yere gitmek,hastaneye gitmek,yemek,içmek ve ihtiyaçlarını karşılamak bunlar için tabi ki gereklidir.
ama asla saadet ve mutluluğun asıl kaynağı olamaz bi aile düşün her şeyleri var ama erkek hanımıyla kavgalı çocuk kimseyle konuşmuyor ve hep susuyor dıyardan gelmiyor buradan nasıl bi mutluluk tablosu çıkarabiliriz bunun örnekleri çoktur örneğin bazı ailelerin parası az veya askeri ücrete çalışıyor ama mutlular her şeyleri var olmasa da üzülmüyorlar kanaat ediyorlar.
bir aile var çok zengin hiç bir şeye ihtiyacı yok ama mutlu değiller,kanaatkar değiller.

0

bana kalırsa para saadet getirir de yokluğu dert olur da.para olmadan hiç bir şey olmuyor günümüzde.bakın şu an bile bu sitede sırf elimize biraz para geçsin diye vakit geçiriyoruz.eger bu siteden para kazanamasaydık bu kadar çok kişi bu site ile ilgilenmezdi.

0

paras adet getirir mi sorusuna cevap olarak ne parayla ne parasız olunmuyor ama yine de insan sevdiğinden olunca her şeye katlanıyor yine de para gereklidir parayla saadet olmaz doğrudur ama her şey parayla olduğu için parasız da olmaz

0

para para para varlığı birt dert yokluğu yara