0

dilimiz, ırkımız, rengimiz ne olursa olsun insanız ve duygularımız ortak evrensel bir dil.

0

evet vardır bazı insanların huylari ve sevdikleri seyler benzerdir o insanlar iyi anlasirlar

0

evet dostum mu insanlar farklıdır doğru ama bu sorunla alakalı en güzel açıklama yine kutsal kitabımız kuranı kerim'de beyan edilmiştir ayeti kerimede siz bir ateş çukurunun kenarındaydınız allah sizi o ateş çukurunun kenarından aldı ve aranıza ülfet koydu buyruluyor ülfetten kasıt muhabbet anlaşabilme birbirini anlayabilme özelliğidir fiziksel olarak insanlar temelde aynıdır ama ten rengi olsun boy olsun vesaire birçok özelliği farklı olabilir ama esas olan şudur ki yaradılış icabı fıtrat gereği insanlar manevi olarak ahlaki olarak birbirine benzer yaratılmıştır ha bazı huylar dağ değişiklikler olabilir ama temelde aynıdır burada bilmemiz gereken en önemli şey insanları ayette de belirtildiği gibi bir arada tutalım yaratıcının koyduğu hükümler noktasındaki sevgi ve kardeşlik duygusu dur

1

insanların ne kadar birbirinden farklı olsa bile birçok birbirine benzeyen noktaları vardır. mesela bir insan çok iyi ve çok güler yüzlü iyi niyetidir. karşındaki de aynı şekilde iyi niyetlidir. yani bu benzeyen noktalardan biridir insan bazen sevdiği yemekler aynıdır hoşlandığı, ortam aynı olabilir aynı diziyi veya aynı filmi seviyor olabilir yani insanların ne kadar birbirinden farklı yaratsada birçok insanın ortak noktaları çoktur.

0

spor yapmak müzik dinlemek sosyal aktivitede bulunmak alışveriş yapma kuaföre gitmek sonra arkadaşları bir araya gelmek sinemaya gitmek yemek yemek arkadaşlarla kahve içmek tatile gitmek sinava girmek ise gitmek kayak yapmak aslinda her şey aynı farklı hiçbir şey yok bence.

0

hiç-bir insan bir-birinden farkılı değildir bence.

0

evet, nefes almak için oksijen, nitrojen, argon ve karbondioksitin doğru oranının olması gerekiyor mesela. sonra hepimiz uyumak zorundayız, üç gün uyumayanlarda dördüncü gün ciddi beyin hasarları gelişiyor...

0

istedikleri kadar insanlar ben farklıyım desinler hepsi topraktan yaratılmıştır. illa benzer özellikler bulurlar.

0

her insanı birbirinden farklı kılan özellikler elbette vardır ancak tüm insanlık tek bir noktada birleşir. o da yaşam döngüsüdür. her insan doğar büyür ve ölür. ancak bu faktör fiziki anlamdadır. manevi anlamda insanların birbirine vicdanı ve iradesi benzerlik göstermektedir.

0

evet insanlar her ne kadar ben senden farklıyım deseler de o kişiyle mutlaka bir ortak noktaları vardır.

1

tabiiki hepimizin ortak noktaları vardır. hepimiz ayrı ayrı hayatlar yaşıyoruz fakat yaşadıklarımız, yaşadıklarımızdan öğrendiklerimiz bizi ortak bir paydada buluşturabilir. hislerimiz, duygularımız ortak olabilir.

0

elbette.
genelde ortak yanlarimizin olduğu insanlarla daha iyi anlaşıyoruz zaten. onlarla evleniyoruz. onlarla arkadaş oluyoruz.

0

merak kazanç aşk sevgi dostluk ortak nokta guzeldır