0

evet türkiye pahallı bir ülkedir. dolara zam geldi diye her şeye zam geldi dolar düştü ama eşyaların fiyatı düşmedi gecen gün pazara gittim sogana 6 tl para ödedim gercekten 50 tl 1 günde bitiyor marketten bir şey alıyorsun poşet 0.25 kuruş ekmek 1.25 tl yani asgeri ücret ile calışan bir kişi ev mi gecindirsin yoksa kira mı ödesin herşeye zam olmaz böyle bence.

1

evet çok pahalı kesinlikle çok doğru bulmuyorum ve bu günü hiç unutmam bir keresinde okuldan bir arkadaşımla çarşıya çıkmıştık kendisi azerbaycanlıydı ve ben oyuncak ayıları çok sevdiğim için her zaman oyuncak ayıları doğru gidiyor elim bir tanesini aldım ve fiyatını sormuştum 80 civarındaydı fiyatı çünkü çok hoşuma gitmişti ve almak istemiştim ama yanımdaki arkadaşım asla buna izin vermedi bunlar ne kadar pahalı bizim oralarda oyuncaklar en fazla 20 dedi tabi orada tl geçmiyor ama 20 tl civarında türkiye parasıyla oluyor dedi ben şok olmuştum ve bizim ülkede oyuncaklar aşırı pahalı bunu hep böyle biliyorum yani fiyatları arttı ve azaldı demiyorum kendimi bildim bileli oyuncakların fiyatı hep yüksekti. kendisi almama izin vermedi ve ben sana ordan alıp yollarım demişti gerçekten de dediğimi yaptı ona verdim parayı 50 tl ile tam olarak dört tane oyuncak ayı getirmişti o günden sonra ülkemizin gerçekten ne kadar pahalı olduğunu anlamıştım.bu tabiki sadece oyunlar için geçerli değil hemen hemen herşey fazla pahalı ekonomik krizden sonra herşeyin fiyatı daha çok yükseldi bakalım bizleri daha neler bekliyor.

1

ülkemizde ürütüm yapılmadıgı için sürekli dış ülkelerden alım yapılıyor. bu nedenden dolayı temel gıda mahzemeleri hep pahalı oluyor. kira ve satılık ev fiyatlarıda oldukca pahalı. benzin aldı basını gidiyor. ülkemizde yaşam gerçekten çok zor. oldukca fazla pahalı.

1

ekonomik durum yetersizliğinden ziyade vergi oranının fazla olmasından dolayı oldukça pahalı bir ülke maalesef. türkiyeden ihraç edilip turistler ile ülkeye tekrar giren bir ürünü direk ülkemizden almaya çalışırsak daha pahalıya mal etmemiz de bunun sonucu ve göstergesidir.

0

ürettiklerimiz bize yetmediğinden ister istemez her şey pahalılaşıyor.

0

aşırı pahalı gerçekten cok kotu ekonomi durumu