1

evlatlarımızı koruyucu olmalıyız, onlara şefkatle yaklaşmalı yıl, canlarını acıtmamalıyız, babalarının hazzını hissetmeliler, oyunlar oynamamız, ellerinden tutup, gezdirmeliyiz.

1

herşeyden önce çocuğunun derdinden anlayabilecek ve onun her durumda yanında ve arkasında olabilecek bir baba olmak gerekir. benim arkamda babam var diyebilmeli bir çocuk. sevgisini , ilgisini göstermekten hiç bir zaman çekinmemeli ve çocuğuna vicdanlı olmayı öğretmesi gerekir. insan ayrımı yapmamayı, saygıyı öğretmesi gerekir.

0

iyi bir baba olabilmek için öncelikle iyi bir insan olmak gerekiyor. hayatı çocuklarına tüm şeffaflığı ile öğretmesi ve iyiyi kötüden ayıran ince çizgiyi onlara göstermesi gerekir. bir de çocuklarına haksız kazanç ile getirdiği şeyleri yedirmemesi gerekir. çünkü kendisi dışında çocuklarına haram lokma yedirmesi iki kat daha günahtır ve dinimizce çocukları da olumsuz yönde etkiler. bunların dışında çocuklar arasında sevgi ayrımı yapmadan eşit şekilde sevmesi gerekir. evde sürekli sevginin gücü çocuklara hissettirilmelidir.