1

çocuklarımızı çok iyi dinlemeliyim,
onlara değer verdiğimizi hissettirmeliyiz,
çocuklarımızla oyunlar oynamamız,
onlarla bol bol vakit geçirmeliyiz.

0

aslında iyi bir anne olmak için bir şeyler yapmaya gerek yok sadece çocuğumuzla merhamet ,sevgi vermemiz daha önemlidir. zaten anneliğin bir formülü yoktur.çocuğumuza daha merhametli bir anlayışla olmalıyız onu dinlemeli ilk önce onun kararlarına saygı duymamız gerekir.

0

iyi bir anne olmak için insallah elimden geleni yapacağım çocuğumun sağlığını ,huzurunu,mutluluğunu herdeyden cok düşüneceğim onu cok sevecegim kimseye muhtac etmeyecehim insallah.iyi bir eğitim almasını sağlayacağım elimden gelen herşeyi ogretecegim hiçbirşeyi ondan esirgemeyecegim .ahlaklı ve dürüst olmasını sağlayacağım . hayatta nasıl mücadele edeceğini kendi basının çaresine nasıl bakacağını ogretecegim. kısacası dört dörtlük yetiştirmeyi düşünüyorum çocuğumu

1

bence iyi bir anne olabilmek için çocuğumuzu iyi gözlemlememiz gerekir. onun duygularını, ihtiyaçlarını görmek ,anlamak ve ona göre davranmak en önemli şeydir. ceza ile değil örnek ebeveynler olarak çocuklarımızı yetiştirmeye çalışmalıyız. çünkü çocuklar her zaman ebeveynlerini rol model alırlar. iyi bir anne de işe önce kendini geliştirmekle başlamalıdır.örneğin çocuğunuzun kitap okuma alışkanlığı edinmesi ne istiyorsanız öncelikle siz onun yanında kitap okumalısınız. onunla kaliteli zaman geçirmeli, yeri geldiğinde arkadaşı ve sırdaşı olmalısınız ki her derdini sıkıntısını gelip rahat rahat sizinle paylaşabilsin ve sizden çekinmesin. ama bunu arkadaşlık olayının da dengesini tutturmak çok önemlidir bazen bu denge işi şaştığında size karşı saygısız çocuklar yaratabilirsiniz. kısacası her ihtiyacı olduğuna arkasında dağ gibi duracak bir annesi olduğunu bilmeli ancak sizi işlerini yaptıracak bir kölesi olarak görmemeli. iyi bir anne kendi ayakları üzerinde sapasağlam durabilen çocuklar yetiştiren annedir.