1

baş ve boğaz ağrısına neler iyi gelir?

öksürmekten başım ağrıyor bebekte var ilaç tüketemiyorum parol da iyi gelmiyor

7 cevap
0

ilaç olarak diyorsan baş ağrısaına vermidon boğaz ağrısına tylolhot iyi gelir

0

nane limon içmek, ıhlamur çayı balla birlikte içilirse şifadır

0

ağrı kesici ve limonlu nane çayı çok iyi gelir

1

baş ağrısı ve çok sık yaşadığım bir problem olduğu için benim ağrımı ağrı kesici ilaçlar dışında hiçbir şey geçiremiyor maalesef. ancak açıklamada yazdığımız gibi boğazınızın ağrısından dolayı öksürmekten başınız ağrıyorsa doğal yollardan boğaz ağrısı ve iltihabı sorununu gidere bilmeniz için bal ve zencefil karışımını tüketmeniz ayrıca elma ve tarçın çayı içmeniz, ılık ballı süt, ihlamur ve bol miktarda c vitamini tüketmeniz boğaz ağrısı sorununuzu çözmeye yardımcı olacaktır.

1

bas ve bogaz agrisina dinlenmek iyi gelir.baş ağrısı için parol aci kahve birlebirdir.bogaz agrisi icin pastil sicak ihlamur cay iyi gelir

1

baş ağrısına piyasada bulunan mevcut ve doktor kontrolünde verilen ağrı kesiciler iyi gelebildiği gibi başımızın ağrıdığı zaman uyumaya çalışmak ve unutabildiysek uyandığımız zaman beynimiz dinlendiği için ağrılarımızın hafiflediğini hatta tamamen geçebildiğini görebiliriz. baş ağrısına diğer bir yöntem ise eskilerden beri adetimiz olan yazma bağlama. yazmayı alın hizamızdan sıkıca bağladığımız zaman o şekilde sıkılmadan oturmalı ve bu yöntemin işe yaradığını görmeliyiz. boğaz ağrısına ise çeşitli yöntemler kullanılmakta yine doktor gözetiminde boğaz için şuruplar ve hap,pestil vb. ilaçlar kullanılmaktadır. boğaz ağrısının bitkisel yöntemlerinden birkaçı günümüzde yapılmaktadır. bunlar zencefil ve bal karışımı, bir çay kaşığı karabiber ile bir bardak çay karışımı ve kantaron yağı kullanımıdır. 1 tatlı kaşığı zencefil ile 1-2 yemek kaşığı bal karıştırıldığı ve yavaş yavaş yutulduğu zaman ve üzerine hiçbirşey tüketilmediği zaman karışımın boğazı rahatlattığını farkedeceksiniz. ayrıca yutkunduğumuz zaman ağrı yapan boğaza karabiber ve çay karışımı kullanıldığı zaman ağrıyı hafifletecektir. gece yatmadan önce ise bir yemek kaşığı kantaron yağı yutulması boğazımızı rahatlatacak ve rahat bir uyku geçirmemizi sağlayacaktır.

1

zencefil bal ve karabiberi karıştırıp günde 2 defa yerseniz en kuvvetli baş ağrısını bile keseceği gibi boğazınızı da rahatlatacaktır.
zencefil sadece bu alanda değil bir çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. ayrıca burun tıkanıklığı da varsa tuzlu su ile müdahale yaparsanız rahat nefes için burnunuz açılacaktır.