1

klavyeler arası yer değiştirmeyi size söyleyim. öğrendim sizi de aktarayım bilgilerimi.
ilk önce denetim masasına giriyoruz. denetim masası öğelerinden, bölge ve dil ayarları sekmesine yada bölüme giriyoruz. karşımıza bölge ve dil ayarları penceresi açılacaktır. bu pencerede olan 'klavye ve diller' sekmesini seçiyoruz. sonra karşımıza gelen pencereden 'klavye değiştir' butonuna tıkylıyoruz. karşmıza yeni bir pencere açılacaktır. bu pencerenin adı 'metin hizmetler/giriş dilleri' dir. buradan genel sekmesine tıklıyoruz. orta kısımda bulanan 'varsayılan giriş dilini' f klavye olarak değiştiriyoruz. f klavye bulmak için aşağı ok tuşuna basarsak diller kısmı aşağıya doğru gittigini görecekisiniz. buradan rahatlıkla f klavyeyi bulabilirsiniz. daha sonra f klavyeyi seçtikten sonra, uygula ve tamam diyerek ekrandan çıkıyoruz. hepsi bu kadar. aslında basit. birkaç defa yaptıktan sonra öğrenebiliriz. tekrar q klavyeye getirmek için aynı adımları tekrar yapıyoruz. ama burada q klavye olan kısmı seçip uygula ve tamam diyerek bitiriyoruz. ayrıcı bu klavye değişikliğini kısayoldan da yapabilirsiniz. ama bilgisayardan bilgisayara değişiklik arz edebilir fakat genel itibariyle bilgisayarlarda ' ctrl+shift' tuşlarına üç kere arka arkaya basarsanız klavye türünüz değişecektir. evet, çok pratik olan bu yolda kullanılabilir.

0

bilgisayarda klavye dilini q klavyeden f klavyeye çevirmenin 2 yolu vardır birinci yolu şudur;
başlat menüsüne gelinir, başlat menüsünden denetim masası öğeleri seçeneğine tıklanır oradan dil ve bölge kısmına geçilir, bölge ve dil kısmına geçtikten sonra klavye değiştir sekmesine tıklanır, klavye değiştir sekmesine tıkladıktan sonra türkçe f klavye seçeneği seçilir eğer türkçe f klavye seçeneği yoksa bu seçeneği ekleyebilirsiniz, bu yöntem kimine uzun yorucu veya karman çorman gelebiliyor diğer tavsiyemiz ise en yakında ki bilgisayarcıya gidip bir f klavye almaktır.

1

bir bilgisayarcıya gidip f klavye istediğinizi söyleyeceksiniz. ederi ne ise ödeyeceksiniz. sonra yazamaya başlayacaksınız.

0

bilgisayarda bir yerden yapılıyordu. şuan unuttum. ondan başka internetten sal klavye indirebilirsiniz.