0

bence ortak yaşam alanlarında sigara içmek kesinlikle yasaklanmalıdır çünkü onların içtigi havayı solumak zorunda değiliz .onların içtiği sigara sayesinde bizde pasif içici oluyoruz yani onlarla birlikte sigara içmek istemiyoruz. ortak yaşam alanlarında pek çok insan olduğu için belkide hasta olan insanlar olabilir onların haklarını cignememek gerekiyor.

0

ortak yaşam alanlarında zaten insanlar ters tepki almaktan korktuğu için sigara içmiyor. ben durakta sigara içen kimseyi görmedim durakta bekleyen insanlardan ayrılıp sol ya da sağ tarafa doğru uzaklaşıp sigara içen insanlar var. ve sizi hiçbir şekilde etkilemediği için bir şey diyemezsiniz. bende duraklarda kalabalık olduğu zaman sigara yakmamaya dikkat ediyorum, eğer çok canım sigara istiyorsa uzaklaşıp insanların olmadığı yerlerde içmeye çalışıyorum. yasaklanması bir şey değiştirmeyecek yapmak isteyen yine yapacak. önemli olan bilinçli insanın düşünmesi insanlar rahatsız mı olur alerjisi mi var astımı mı var bunu düşünüp uzaklaşması ve olabildiğince insansız yerlerde sigara içmesidir. zaten avm lerde birçok yerlerde sigara içilmiyor sigara içilen mekanlarada sigara içmeyen insanlar zaten gitmiyor. daha fazla yasak daha fazla insanın öfkesine neden olabileceği için bence yasak koyulmak zorunda değil her insanın kendi vicdanına kalmış bir olay.

0

ortak yaşam alanlarında ve kapalı ortamlarda sigara içme yasağı var. ama insanların çoğu bu duruma uyum sağlamak istemiyor. işletme sahipleri bu yasaklar konusunda bilinçlendirilirse uygulanmak istenen bu yasak daha kolay yapılabilir. bu yasağı çiğneyen insanlara ise belli bir yasak cezası vardır. belli bir miktar ödemek zorunda kalıyorlar. aynı zamanda işletme sahipleri de ceza ödemek zorunda kalıyorlar, işyerlerinde sigara içilmesine izin verdikleri için.