0

doğrusunu söylemek gerekirse, hayvanlara yapılan işkenceler hakkında oldukça hassasım. çünkü onlar biz insanlar gibi kendini ifade edebilen canlılar değiller yani onlar bizim gibi konuşamıyorlar. onlara yapılan bu zulümlerin cezasız kalmamasını istiyorum. hayvan hakları ile ilgili yasaların çıkmasını istiyorum. ayrıca bu tür insanların hayvanlara dahi olsa işkence ve cinayetle yargılanmalarını istiyorum. hayvan insan bitki ne fark eder. hepimiz birer canlıyız bir şey olduğu zaman hepimizin canı yanıyor. çok üzülüyorum hayvanların canına zarar geldiği zaman bunu internete paylaşan hayvan bazı severler oluyor bilgilendirmek için asla bu tür videoları seyredememveya resimleri göremem çünkü bunu kabul etmem çok zor gördüğüm zaman için parçalanıyor. ne biçim insanlar var şu dünya da diyorum. nalet ediyorum gerçekten . ayrıca bazı barınaklar da da hayvanlara kötü muameleler yapılıyor devlet tarafından barınakların teftiş edilmesi kontrol edilmesini istiyorum. biliyorum bu mümkün değil belki ama hiçbir canlının canı yanmasın istiyorum.

0

artık caydırıcı cezaları olmalı onlarda allah'ın sessiz kulları

0

hayvanlara işkence eden insanlar hasta ruhlu insanlardır. bir araştırmaya göre, özellikle seri katiller ilk önce hayvan öldürerek can almaya başlarlar. hayvanlar son derece savunmasız canlılardır. zaten yaşam koşulları bu kadar zorken bir de insanlardan zulüm görmektedirler. hayvanlar da aynı insanlar gibi acı çekiyorlar. bir canlıya acı çektiren bir insanın içinde merhamet yoktur. o insan canidir ve ilk fırsatta bu caniliğini başka insanlar üzerinde de kullanacaktır. bu sebeple bile, hayvanlara eziyet edenlere en ağır cezalar verilmelidir. ancak ne yazık ki ülkemizde insan canının bile bir değeri yokken hayvanları umursayan hiç yok. hayvanlarla ilgili yasa tasarısı meclise sürekli sunuluyor ama neden reddediliyor anlamak mümkün değil. cana zarar verenin, kimin canına zarar verdiğinin ne önemi var ki? allah yaratmış, kimsenin bu canı onlardan almaya, onların canını yakmaya hakkı yok.

0

bir insan hayvan sevmiyor ise,o kişiyle aranıza mesafe koyun,ama bir hayvan insanı sevmiyorsa o insandan hızla uzaklaşın diyorum..

0

hayvanlara işkence eden şahsiyetsizler vizdansız ve karakter yoksunu kişilerdir. hayvan bile kendinden masum bir hayvana saldırmadığı ve şefkat gösterdiği halde bu gibi karakter yoksunu şahsiyetler hayvanlardan daha hayvan oluyorlar. tabi onlara hayvan demek bile hayvanlara hakaret sayılır. bu tarz kişilere insan diemeyeceğim. bunların en katı şekilde cezalandırılması gerektiğini düşünüyorum