0

can tatlıdır. maaelesef bunun dışında bir yol yoktur. bazıları sevdiklerşne tutulur bazısı işine hayllerine bunlarda kalmadığında en son bu yolu dener. ama hayyatta güçlü olmak ve hayata tutunmak gerekir.

0

hayatta olan güzellikler anlatılmadılıdır ona bide allah’ın ne kadar büyük olduğunu

0

intihar etmek insanın kafasında gerçekten de intihar etmek varsa o insanı hayata bağlamak gerçekten çok zor olur. ama ben gene de elimden gelen her şeyi yaparım. ona derim hayatın tadını çıkar ,kimse için intihar etmeye değmez, sen ölüp gidince o gene hayatına devam edecek gibi tarzda şeyler söylerim. yani elimden ne geliyorsa onun için yaparım ama gene de anlamıyorsa bu sefer onu çeker alırım yani izin vermem elini ,kolunu bağlarım gerekirse bu gibi şeyler ama ben ne yapsam da o beni anlamıyorsa bugün intihar etmiyorsa bile gene yarın intihar edecektir o insan ne desem de boş gelir ona ama ben gene de konuşmamı yaparım.

0

çok özür dileyerek söylemek istiyorum ama boşuna uğraşmaya gerek yok. çünkü setten sene vazgeçiremezsiniz o kişiyi. düşün ya aşık olmak varken,özgürce yaşamak varken,sevdiklerin ile günler geçirmek varken her şeyi bırakıp intihar eden bir insanın başından neler geçmiştir? bakın mesela bu gün bir haber izledim kız 15 yaşında intihar ederek hayatına son veriyor. arkadaş hemen dedi ki "15 yaşında ne yaşadın da intihar ediyorsun sen?" bende direk dedim ki "bilemezsin can. kim bilir neler yaşadı o kız!" yani yaşın veya kimin olduğu önemli değil eğer birisi her şeyi bırakıp intihar etmeye karar verdiyse artık çok geç. zaten onu yapmayı düşünen insanın bu dünyada kaybedeceği hiç bir şey kalmamıştır neden dursun ki? ben olsam durmama. ulan zaten batmış balık bırak yan yan gitsin der intihar ederdim ve kimsede durduramazdı beni. kim bilir ki o adamın sıkıntısını? neler yaşadığını? belki borç yüzünden,belki aşk acısı yüzünden yada belki sevgisiz kaldığı için yada özgür olmadığı için intihar edecek ama bunu kim bile bilir. herkes derki hallolur merak etme gel in sen falan derler ama yaşamayan insan o acıyı nerden bilir? vallahi boşuna ugrasmaya gerek yok adam kafasına koyduysa yapar onu ve kimse engel olamaz. bırakın yapsın zaten hiç durdurmaya çalışmayın. o adam neler yaşamış ki intihar etmek istiyor bırakın etsin kurtulsun. intihar edecek psikolojiye geldiyse çok çekmiştir bırakın bırakın ki kurtulsun.

0

intihar etmek insan iradesinin zayıflığını gösterir. bu tür insanlara yardımcı olmak gerekiyor. hayatın ve yaşamanın güzellikleri anlatılması gerekiyor. fakat, ilk önce kişiyi intihara götüren sebepleri öğrenmek ve ona göre adım atmak gerekiyor.

0

profesyonel destek alması gerekebilir yeniden hayatı sevmesi için. doğada bol yürüyüş,suyun tadı,çiçeğin kokusu,gökyüzünün muhteşem maviliği,denizin verdiği huzur bunlardan bahsetmek gerek biraz.insanlar çok bunaldı artık böyle güzel detayları farketmeye vakitleri yok sanıyorlar. oysa gerçekte öyle değil bizi insan yapan maddi kaygılar değil manevi bütünlük olgusudur.zaten ölüp toprak olacaz acele etmenin bir anlamı yok diyebiliriz intiharın eşiğine gelmiş kişilere.

1

intihar hiç bir şey için çözüm değildir. kişinin acizliğidir, kolay yolu seçmesidir. o kolay yolu seçerken de cesaretli olabilen yanında insanların bunu showa çevirdikleri insanları da gözlemleriz bazı zamanlar. keşke insanlar bu son raddeye gelmese.. demek o kadar çaresiz kalınıyor ki yaşasam bir şey değişmeyecek, bari öleyim kurtulayım mantığı ile o an beyinleri duruyor sanırım. kimse bu raddeye gelmesin dilerim. inançlı biri ise böyle biliniyorsa, onu din üzerinden caydıranlar olabilir. ailesi, evladı varsa onların konuşmaları etkili olur. ekonomik ihtiyaçları için ise buna varlık sahibi zümreden birileri derman olabilir. kimse bunu yaşamasın. intihar eden kurtuluyor ama geride kalan ailesi çok zor günler geçiriyor, psikolojileri bozuluyor. eşimin arkadaşının babası intihar etmişti çok uzun yıllar evvel. adam öldü gitti ama koskoca adam evli barklı arkadaşımız o günden bu güne halen depresyon ilaçları kullanıyor.