0

balığın içinde bulunan çinko demir ve iyotun fazla olması yüzünden midemize şişlik ve bazı rahatsızlıklar oluşabilir sütlü tatlı yiyemeyecegimiz için şerbetli tatlılar da ağır olacağından kan şekerini balığın içindeki .mineraller düşürdüğü için hava sekeri dengede tuttuğu için balığın üzerine helva yenilemektedir .yani sağlık açısından yenilir.

1

balığın öldüğünü anlaması için helva yemek gerektiği esprili bir dille söylenir. ancak tercih edilmesinin başka bir sebebi varsa da bilmiyorum. yemeğin sonunda genellikle tatlı yenir balık yendiğinde dedi çoğunlukla helva olarak tercih edilir.

0

bir hikaye varmis bir gun baba balik ve yavru balik sohbet ediyorlarmis baba balik yavrusuna bak oglum oltaya takildin ama olmedin oltadan aldilar ayikladilar olmedin eve getirdiler tavaya koydular pisirdiler yine olmedin afiyetle yediler yine olmezsin ama pesine helva yerlerse iste o zaman oldun demis

0

balık yedikten sonra genel olarak ülkemizde helva tüketilir ancak ben hiç tüketmedim bildiğim kadarıyla insanlarımız helvayı hem balık zehirlemesin diye hemde balık yedikten sonra tatlı niyetine iyi gittiği için yediklerini düşünüyorum ben.