1

sadece kumbara bırakmışım elimde kalan bozuk paralar 1 tl 2 tl yani bazen hata 25 kuruş da elimde bozuk para olduğu zaman atıyorum ama aybaşına yetmediği için paramız hiç diğer aya kalmıyor genellikle param bitiyor yine kumbaradaki paraların çıkarmak zorunda kalıyorum.

2

kumbara alışkanlığım dışında birikim alışkanlığım yok pek. testi kumbaralardan alıyorum, içinden para alamıyorsunuz ve kırmadan açamıyorsunuz. görmediğiniz içinde tam bir sürpriz içinde ne olduğu. iki senedir küçük denk geliyordu, dolunca kırıyorduk ve çok yüksek mevlalar çıkmadı. bu sene her hafta belli bir miktar belirledim atıyorum kumbaraya. gerçi enflasyondan sonra ay sonu sıkışmış oluyorum ama sıkışsam bile atıyorum. çünkü önce birikim yapıp kalanı harcamak çok mantıklı, önce harcayım sonra kalanı atarım derseniz geriye pek bir şey kalmıyor.

birikimleri daha sonra altın yapıyorum ödenecek bir borç, ekstra bir masraf çıkmazsa. yatırım konusunda pek iyi değilim, birikim de iki üç senedir üzerine yoğunlaştığım bir durum zaten.

0

ben yapıyorum. öncelikle şunu belirteyim. işsizim. bekar ve ailesiyle yaşayan bir kadınım yani. neyse. iş bulana kadar her ne kadar kendisinden para istemesem de cüzdanıma ya da dolabıma para koyan bir babam var. bende mümkün olduğunca bu paraları harcamam. (ihtiyaç duyduğum birşeyi alırken hiç acımam harcarım. maksat gereksiz birşey alıp da parasız kalmamam) işin aslı burada başlıyor benim için. "kumbaram var." elimdeki paradan olsun, bizimkilerin beni markete gönderdikleri vakit artan apradan kalan bozukluklar olsun bu kumbaraya atıyorum. 5 kuruşu da mı atıyorsun diye sorduğunu duyar gibiyim. evet o meşhur 5 kuruşları da atıyorum kumbaraya. sonra kumbarayı açtığım zaman hrmrn bütünleştirip altın ya da döviz alırım. ya da elimde olmasın bozdurur harcarım dersen vadeli hesaba yatır çıkan parayı. aylık vade yapıyorlar zaten.

0

döviz hesabı açtım dolar olarak biriktiriyorum ayrıca kumbaram var orada da biriktiriyorum

0

bizim birikimimiz maalesef ters yönde oluyor. gelir gideri karşılamadığı için borç birikiyor. bu sıkıntılı günlerde her ne kadar ayağı yorgana göre tutmaya çalışsakda evdeki hesap çarşıya uymuyor.