1

yani 5 yıl önce eşim çalışıyordu ev kira olmadığı için güzel birikim yapıyordum ama lanet gelsin kaynanam onlar evi bizden aldı ve biz kiraya taşınmak zorunda kaldık ve onun için artık kira ödediğimiz için birikimi değil de paramız ayın 15'ine bile yetmiyor.

0

aylik yapamiyorum malesef. belli bir gelirim olmadigi icin duzenli bir birikim planim yok malesef. istr oyle markette pars ustleri arttigi zaman, minibiste verdigim paradan para ustu kalirsa onlari kumbaraya atarak para biriktirmeye calisiyorum. o yuzden cok yuksek meblaglarda cikaramiyorum kumbaralardan malesef. ama duzenli bir gelirim oldugu zaman aylik bir birikim yapmak adina beli bir miktari ayirmayi dusunuyorum.

0

ben birikim yapabilen biri değilimdir. bu sebepten aylık birikimde yapmadım. para biriktiren insanlara da hayranım bunu nasıl başarıyorlar. fazla param olsa belki bende yapabilirdim ama şu an kazanamadığı için elime geçen paraları ihtiyaçlarını karşılayarak değerlendiriyorum. bu sebepten de biriktiremiyorum.

0

evet ablamın komşusu aylık para biriktiriyor gerçekten hayatımda bu kadar pinti ve hırslı birisi görmedim. gerçekten bir kurşun bile hesabını yapıyor ve para biriktiriyor. evet tasarruf yapılır ama ben gerçekten bu kadarını görmedim. o yüzden istikrarlı ve kararlı bir şekilde para biriktiren biri olarak onu gösterebilirim.

1

yaptığım tasarruf planına göre aylık belli bir miktar kenar ayırmaya çalışıyorum. bunu da testi kumbaramı atarak yapıyorum yalnız son iki aydır alım gücü oldukça düştü ve kumbarama para atmamaya başladım. umarım yeni yılda bu alışkanlığım tekrar kaldığım yerden devam eder. maaşlara gelen zamlarla birlikte biraz olsun nefes alabiliriz.