0

bildiğiniz en etkili ders çalışma taktiği nedir?

arkadaşlar bildiğiniz bir öğrenciye en uygun ders çalışma taktiği nasıl olur anlatın.

3 cevap
0

taktik maktik yok bam bam bam demek isterdim ama diyemem tabi cunku plansiz programsiz calisma hicbir fayda sağlamaz. her zaman calismadan once calisacagimiz konuyu belirlemeliyiz ne kadar süre icinde calisacagimizi belirlemeliyiz daha sonra o konu icin kac soru cikacagini belirlemeliyiz ve bunu butun dersler icin yapmaliyiz yani konu dagilimlarini iyi yaparsak hangi konuya ne kadar önem vermemiz gerektigi acik bir sekilde görulur. daha sonra video izleyerek dinledigimiz dersi dönup tekrar edip bol soru cozmeliyiz ve izledigimiz konuyu asla bölmemeliyiz baska zaman birakilan bölunen konu karmasik olmaya baslar onun icin basladigimiz konu o gun icinde bitirilip sorulari cözulmelidir. daha sonra ise haftada bir ve giderek artan zamanlarla o konulardan testler cozulup kucuk tekrarlar yapilmalidir iyi calismalar simdiden

0

en etkili ders çalışma yöntemi not alarak küçük kağıtlara önemli olan yerleri yazrak bir yere yapıştırmaktır.böyle daha kalıcı oluyor gözünün önünde olması gerekiyor ama sürekli konu tekrarı yapılmalıdır.belli bir gün tekrara ayırılmalıdır.

0

her gün konu tekrarı yapmak ve onları not almak ve anlayabileceğimiz şekilde , aklımızda kalsın diye kodlama tekniğide yapılabilir ya da benzetme gibi de olabilir.