0

peygamberimizin kırk kere çiğnememiz gerektiğine dair hadisi var ama bunun ne derece sahih olduğunu bilemiyoruz.ama bilinen bir şey var ki iyi çiğnemeliyiz.bu sayede hazım zorluğu yaşamayız.genellikle hızlı yemek yiyen,az çiğneyen insanlarda hazım zorluğu,gaz sancıları,şişkinlik,gereğinden çok yeme gibi durumlar görülür.bu tip insanlarda beyne doyma sinyalleri geç ulaştığından bu insanlar gereğinden fazla yerler.

0

yemek yerken lokmayı ağzımızda kaç dişimiz var ise diş sayısı kadar çiğnemeliyiz.

0

kaç kere cigniyorum tam bilmiyorum ama yemeği genelde yavaş yerim herhalde benim çiğneme dakikam baya uzun o yüzden. ve insan kaynaklı iki çocuk annesi bir ay önce doğum yaptım ama şuan 50 kiloyum yani bu durumun artıları da çok tavsiye ederim. ben zayıflamak için değil hep öyle yerdim hiçte kilolu bir insan olmadım yavaş yerim ama çokta yerim bir oturuşta bir tane ekmek yiyen bir insanım.

0

eğer bir lokmayı ağzımıza aldıysak en az üç kere bu lokmayı çiğnemeliyiz. çünkü lokmayı küçük bi hale getirirsek yutması kolay olur ve mide rahatça eritebilir.

0

kırk kere çiğnemek gerekiyor diye bir söylenti var ama kırk kereye kadar lokmamiz eriyip gidiyor zaten midemize.

0

bence bununla ilgili kesin bir ölçü yoktur.fakat peygamber efendimiz lokmalarımızın küçük lokmalar olmasını yani iyice cignemememiz gerektiğini söylemiştir rivayetlere göre.