0

ayaklar ıslak kalıp kırlı corap gıyıp ayyakkabının dandıklınden olabılır

0

ayak mantarının oluşmasının sebepleri arasında ayağın ıslak bırakılması, ıslak ayakla çorap giyilmesi, ayak bakımının yapılmaması, kalitesiz ayakkabı seçimi, ayaklarının süre ayakkabıdan çıkmaması, ayakların yeterince hava almaması gibi nedenler ayak mantarına sebep olur.

0

ayak hava almayinca nemli kalınca oluyor. birde malesef bir kere olunca tekrarlanması çok kolay oluyor o yüzden varsa eğer açık ayakkabı yada hava alan ayakkabı giymeye özen gösterilmeli. evde çorap ve ev terliği kullanılmazsa kısa sürede geçer.

0

benim bildiğim ayaklarınızı nemli bırakırsanız kurutmazsanız ortaya çıkıyor. bana böyle olmuştu o yüzden ayağınızı yıkayınca mutlaka kurutun.

0

ayak mantarı bir çok sebepten oluşabilir.benim en bildiğim oluşma sebebi ise bir başkasının ayakkabı veya terligini giymek ile oluyor diye biliyorum.bir de öyle bir hastalıkmış ki uzun zaman vücutta kalıyormuş galiba.yani öyle kısa bir süre falan da değil yıllarca.dikkatli olmak lazım.o yüzden ben başkasının herhangi bir kişisel eşyasını kullanmam .(kıyafet vs.)

0

ayaklarımızı düzenli olarak yıkamadığımızda ve bir çorabı çok uzun süre giydiğimizde ayağımızda mantar çıkabilir. tabi bazı kişilerde bu genetiktir. ama tedavi ile bu hastalıktan kurtulunabilir.

0

ayak mantarı nemli ıslak ayaklarda parmak araların da olur da ıslak nemli çorap giydiğimiz de temiz yakaladığımız da olur