0

kara elmas adıyla da bilinen bir trüf mantar türüdür. yer altında bulunur. yer altında yetiştiği için aramalarda eğitimli köpreklerden ve koku alma yeteneklerinden faydalanılır. :) şekil olarak yuvarlak sayılabilir ancak düzensiz bir şekli vardır.siyah ve beyaz türleri vardır.

bu mantarların besin değerleri çok yüksektir. ilaç içeriklerinde de bulunabilmektedir. az da bulunduğu için 2 bin avroya kadar alıcı bulabilmektedir dünyada. resataurantlarda müşterilere sunulan yemekleri de çok pahalıdır.

protein değeri çok yüksektir. şeker hastaları için güvenli bir gıdadır. depresyona iyi gelir, hatta depresyon ilaçlarına konulur. antik çağlardan beri en iyi afrodizyaklardan olduğu kabul edilmiş ve bu amaçla kullanılmıştır. yani cinsel gücü arttırıcı etkisi vardır.

ülkemizde değişik yerlerde trüf mantarı bahçeleri kurularak üretiminin yapılmasına çalışılmaktadır.

0

domalan mantarı, kolesterole iyi gelen besinlerden biridir. kırmızı et kadar besleyicidir ve göz hastalıklarında iyi gelir. domalan mantarı, omuriliği güçlendiren önemli besinlerden biridir. özellikle şahtere otu ile birlikte hazırlandığında etkileri daha yoğun olmaktadır. domalan mantarının en çok bilinen faydası afrodizyak etkisi yarattığıdır.

0

domalan mantarı, lif kaynağı olarak tokluk hissi veren mantar, lezzeti ile diyet ve vejeteryan menülerinde yenebilir.
bilinen en yaygın afrodizyak etkiye sahiptir.
omuriliği güçlendiren besinlerden biridir.
bol miktarda protein içerdiği için kolestrolü sağlıklı bir seviyede tutmayı sağlar.