0

düşünün ki barınacak bir eviniz yok çeşmeden su akmıyor evinizde elektrik yok oturacak koltuğunuz dahi yok buzdolabı varsa bile boş kiler dolabında hiçbir şey yok böyle bir mutluluk sizce mümkün mü?
açıkçası ben çok fazla ihtimal vermiyorum insan 30'una yaklaşınca bir şeyleri daha net anlayabiliyor para olmadan çok zor her şey çok zor.

0

sıcak bir sohbet samimi olunan herşey mutlu eder herşey para değil mutlu olmak için bir araç sadece para amaç değil

0

olunabilir herşey para değil maneviyata önemli

0

parasız mutluluk olur elbet ama çok zor, bir de mutlu olmasını bilmek gerekir, küçük şeylerle yetinip onlar ile mutlu olmayı bilmesi gerekir insan, ama günümüzde çok zor bu olay

0

parasız mutlu olmak gerçekten zor.bir yere kahvaltıya gitmek için bile para lazım.para saadet değildir derler ancak parasızda rahatlık ve saadet olması gerçekten çok zordur.örneğin evlenmek istersiniz eviniz,arabanız,işiniz olmaz ailesi size kızını vermek istemez bu benim kızıma bakamaz deyip.aslında daha çok örnek var.

0

artık bu devirde gerçekten parasız mutlu olunmuyor.. çünkü artık herşey para olmuş insanların mutluluğunu bile para satın alıyor çünkü bu devirde geçim sağlamak da çok zor paran olmayınca insanın huzuru bile olmuyor diyebilirim. gerçi benim param olmadı mı benim yüzüm düşüyor, mutsuz oluyorum, hiçbir şekilde mutlu olamıyorum yani bu nedenden bence her şey para para ile mutlu olunuyor gerçekten de ben parasızlığı yaşadığım için anca böyle söyleyebilirim, anca yaşayan bilebilir.

0

parasız mutlu olmak yaşam sartlarına bağlıdır bence köy yerlerinde parasız yaşanılabilir diye düşünüyorum çünkü geçim kaynağı hayvancılık ve çiftçilik oluyor genellikle bu yüzden her sey doğal yoldan geliyor ancak şehir gibi yerlerde parasız yaşamak imkansız gibi bir şeydir hatta bence yaşanmaz.

0

olmaz diye bir kuralımız yok elbette parasızda mutlu olunur. sadece bazı şeylerin kıymetini bilerek küçük bir şey bile olsa ondan mutlu olmayı öğrenmek gerekir. mesela seni sevdiğini söyleyen bir insan senden para talep etmez ama aynı zamanda seni mutlu eder. yada sokakta sevdiğin bir kedi,köpek için senden kimse para talep etmez ama sen kendinini kısa bir sürede olsa mutlu hissedersin. müzik dinlemek veya söylemek için para gerekmez ama müzik dinlemek yada söylemek hem seni mutlu eder hemde rahatlatır. bu hayatta para olmadan da yapılacak çok şey var ama sadece yapacağın şeylerin farkında olmak ve kıymetini, ne kadar değerli olduğunu bilmek lazım. para ile zaten normalde de mutluluk olmaz ki para insana sadece dert verir. parayı gözünüzde bu kadar büyütmeyin unutmayın ki sadece bir kağıt parçası.