0

ben şuanda hem bir üniversite de normal öğrenim hem de ikinci üniversite programı ile açıktan ikinci bölüm okumaktayım. buna cevap vermek gerekirse normal öğrenimim zamanımın tümünü aldığı için ikinci bölümüme çok fazla zaman ayıramıyorum. sadece sınav zamanlarında bakabiliyorum bu şekilde bile notlarım fena değil. eğer tek bölüm açıktan okursanız başarılı notlar alabilirsiniz. aynı zamanda normal bir işte de çalışabilirsiniz ve kendi paranızı kazanabilirsiniz. ancak tüm gün okulda olduğum örgün öğrenimde çalışmayı geçiyorum temel ihtiyaçlarımı bile karşılayacak zamanı kendim de bulamadığım için kendimi geliştiremiyorum. mesela kitap okumayı çok severrim ancak buna ayıracak zamanımın olmaması yüzünden hepsi benim onları okumamı bekliyor eğer sadece açıktan okusaydım eminim yenilerini çoktan almıştım. birde bölüme bağlı sanırım şuanda mezun olmadığım için iş durumlarından emin değilim bu konuda bazı platformlarda bilgi alabilirsin. bir diğer düşüncem de mezun olunca bir bölüm daha açıktan okumak yıllık olarak harç yatırman gerektiğini eklemeyi unutmuşum. ama normal öğrenimin yaklaşık yarısı olduğu için sorun olmaz sanırım. ikinci öğrenimlerde bu olay nasıl bilmiyorum ancak okurken çalışan çok kişi var. bölüme göre yine yorucu oluyordur.

0

acikdan okumak normal okul gibi deil belli zamanlarda gidip belli zamanlarda sınava girersin.vede geçim için calisirsin hemde sıkıntı yok çiçek şekilde ekmeğini kazanirsiniz.

0

açıktan okuyarak insanlar daha çok 2 yıllıklar okunuyor açıktan insanlar en azından hem okuyup hem çalışıyorlar açıktan okuduğumda çünkü sadece sınavlarına gidip geliyorlar.öykü yani normal okuma ise 4 yıllıklar genellikle gidip de okula böyle okunuyor tabii ki de hem çalışıp hem de okuyabilirler o insanlarda ama akşamları çalışabilirler eğer ki gündüzcüyse. açıktan okuyarak insanlar sürekli ders çalışmak zorunda kalmazlar ödev yapmak zorunda kalmazlar genellikle o yönden birazcık iyiler ama normal okuyarak insanlar hocaların verdiği dersleri gitmek zorundalar sürekli çünkü yoklama alınıyor ve sürekli ödevleri yapmak zorundalar.oyundan normal öğretimin birazcık zorlukları var ama açıktan okumak bence iyi değil tabii ki de bazıları için iyi ama benim için iyi değil herkesin kendi kararı.

0

açıktan okumak güzeldir hem okuyarak hem işinizi yapabilirsiniz ama örgün öğretim de okula gitme zorunluluğunuz bulunmaktadır.

0

ackktan okuyunca ders calisasi gelmez insanin orgunde zaten goruyorsun sinifta dersi

0

örgün de okudum suan da açıktan da okuyorum .. açıktan okumak baya zor mus